Sosyal Medya

Güncel

Kaçırılan 43 öğrencinin hepsi öldürülmüş

Meksika'da 43 öğrencinin kaçırılmasıyla ilgili gözaltına alının 3 çete üyesi, öğrencileri öldürdüklerini itiraf etti.



Meksika'da ardı arkası kesilmeyen infaz haberlerine bir yenisi daha eklendi. Meksika'nın Guerrero eyaletinde Eylül ayı sonunda kaçırılan 43 öÄŸretmenlik okulu öÄŸrencisinin öldürüldüÄŸü öÄŸrenildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 kiÅŸi cinayetleri itiraf etti.

Åžüpheliler, yaklaşık 40 gündür kayıp olan öÄŸrencilerin kendilerine polis tarafından teslim edildiÄŸini söyledi. Gözaltına alınan çete üyelerinden Agustin Garcia, öÄŸrencilerin birçoÄŸunun öldürüldüÄŸünü ve bazılarının da benzinle yakıldığını itiraf ederek “Polis, gençleri Cocula bölgesindeki çöp alanına getirerek bize verdi. Onların bazıları zaten öldürülmüÅŸtü. Biz hepsini öldürdük” diye konuÅŸtu. 

BaÅŸsavcı Jesus Murillo Karam, düzenlediÄŸi basın toplantısında, yürütülen soruÅŸturmada elde edilen bulgular kapsamında Cocula bölgesinde çok sayıda ceset bulduklarını belirtti.

Bölgenin, öÄŸrencilerin en son görüldükleri güneybatıdaki Iguala kentine 13 kilometre uzaklıkta olduÄŸuna iÅŸaret eden Karam, “Büyük ihtimalle cesetler kayıp öÄŸrencilere ait. PaylaÅŸtığımız bu bilgilerin öÄŸrencilerin yakınlarında büyük acılar yarattığını biliyorum. Acılarınızı paylaşıyorum” dedi.

BaÅŸsavcı Karam, basın toplantısında, gözaltına alınan Guerreros Unidos veya“BirleÅŸik SavaÅŸçılar” olarak bilinen uyuÅŸturucu çetesinin üç üyesinin, öÄŸrencileri öldürdüklerini itiraf ettikleri görüntüyü basın mensuplarına gösterdi.

Öldürülen öÄŸrencilerin bazılarının cesetlerinin poÅŸetlere konularak nehre atıldığı bildiriliyor.

YENÄ°AKÄ°T

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.