Sosyal Medya

YaÅŸam

Evlat edindiği otizmli Yasin'e gözü gibi bakıyor

Aydın'da, 3 günlükken evlat edindiği oğluna 4 yaşında otizm teşhisi konulan anne, çocuğunu yetiştirmede gösterdiği fedakarlıkla çevresine örnek oluyor.



Emine Öztürk (60), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aydın ValiliÄŸi'nden emekli olduktan sonra tek kızının evli olması nedeniyle yalnız kalmamak için kocası Vehbi Öztürk ile evlat edinme kararı aldıklarını anlattı.
 
Afyonkarahisar'da, mahkeme kararıyla 3 günlük Yasin'i evlatlık edinerek Aydın'a getirdiklerini dile getiren Öztürk, oÄŸulları 2 yaşındayken Aydın Devlet Hastanesi'nde zeka geriliÄŸi teÅŸhisi konulduÄŸunu belirtti. 
 
Yasin 4 yaşına geldiÄŸinde Ä°zmir Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi'nde otizmli olduÄŸunun belirlendiÄŸini ifade eden Öztürk, ÅŸöyle konuÅŸtu:
 
"Yasin ÅŸu anda 9 yaşında. Engelli olduÄŸunu öÄŸrendiÄŸimiz süreçten itibaren kendisini terk etmek aklımın ucundan dahi geçmedi. Bakımını en iyi ÅŸekilde sürdürdük. 2 yıl ana sınıfına götürüp getirdim. 6 yaşına geldiÄŸinde ilkokula yazdırdık. Zarar görmemesi ve vermesi için ben de bir öÄŸrenci gibi hep yanı başında oldum. Daha sonra otizmli öÄŸrencilerin eÄŸitim gördüÄŸü Aydın Özel EÄŸitim Uygulama Merkezi'ne yazdırdık ve ÅŸu anda eÄŸitimini burada devam ettiriyor. Günümün büyük bölümünde eÄŸitimi ve tedavisi için çabalıyorum."
 
"Yasin'i yeniden teslim etme şansım vardı ancak..."
 
Yasin'i kendi evladı gibi baÄŸrına bastığını, bu süreçte en büyük destekçisinin kocası olduÄŸunu ifade eden Öztürk, ÅŸöyle dedi: 
 
"Hastalığından dolayı geceleri çoÄŸu zaman uyumadım, sabahlara kadar başında bekledim. Hastanelerde onunla birlikte yattım. Engelli olduÄŸunu sonradan öÄŸrendim ancak kendi çocuÄŸum gibi baktım, besledim, büyüttüm. EÅŸim bu süreçte benim en büyük destekçim oldu. Akrabalarımdan, yakınlarımdan tepki gösterenler, 'Neden başına bunları açtın?' diyenler de çok oldu. Tüm bunlara karşı ayakta durdum. Ömrüm müsaade edene kadar da Yasin'e bakmaya, tedavisi için uÄŸraÅŸmaya devam edeceÄŸim. Tüm aileler çocuklarına sahip çıkmalı. Yasin'i yeniden teslim etme ÅŸansım vardı ancak bunu yapmadım. Aileler çocuklarına engelli veya saÄŸlam olsun her koÅŸulda en iyi ÅŸekilde bakmak zorundalar."
 
Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.