Sosyal Medya

Siyaset

CHP'den ihracı istenen Batum: Şaşırdım

İhraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum Al Jazeera'ya konuştu, gerekçe gösterilen 'Her hafta bir milletvekili istifa edecek' şeklinde bir ifadesinin olmadığını söyledi.



CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun 5 Kasım PerÅŸembe günü yaptığı toplantıda kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk ettiÄŸi EskiÅŸehir Milletvekili Süheyl Batum Al Jazeera'nın sorularını yanıtladı. Ä°stifayı düÅŸünüp düÅŸünmediÄŸi yönündeki soru üzerine Batum, ihraç istemine iliÅŸkin tebligatı beklediÄŸini ve henüz kendisine bu konuya iliÅŸkin bir tebligatın ulaÅŸmadığını söyledi. Süheyl Batum tebligat ulaÅŸtıktan sonra Yüksek Disiplin Kurulu'na savunmasını vereceÄŸini belirtti.

'Şaşırdım'

Yönetimin kendisi için ihraç talebinde bulunmasına ÅŸaşırdığını söyleyen Batum "Ben kimseye haraket etmiÅŸ miyim? Kötü yönetildiÄŸini, yanlış yapıldığını söylemiÅŸim. Bundan dolayı bir milletvekilinin ihraç kararını hatırlamıyorum" diye konuÅŸtu.

Batum CHP yönetimi tarafından ihraç istemine gerekçe gösterilen 'Her hafta bir milletvekili istifa edecek' ÅŸeklinde bir ifadesinin olmadığını da söyledi. Batum "Böyle bir ÅŸey söylemedim. Hiçbir yerde söylemedim. Nerede söylediÄŸimi ortaya çıkarsınlar. Buna dayalı ihraç talebini üzüntüyle karşılıyorum, esas gerekçenin bu olmadığını düÅŸünüyorum" dedi.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.