Sosyal Medya

Sağlık

Güney Sudan'da sıtma tehlikesi

Güney Sudan'da faaliyet gösteren Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü, ülkede sıtmaya yakalananların oranında ciddi bir artışın söz konusu olduğunu açıkladı.



Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nden yapılan yazılı açıklamada, özellikle Bahru'l Gazel, Warab, Abyei gibi eyaletlerde sıtmaya yakalananların sayısında artış olduÄŸu vurgulanarak, söz konusu bölgelere yapılan ilaç yardımlarının artırılması çaÄŸrısında bulunuldu.

Sonbaharda sivrineklerin üremeye baÅŸlamasının hastalığın ana sebepleri arasında yer aldığı belirtilen açıklamada, erken tedavi edildiÄŸi takdirde kolayca hayatı kurtulacak olan birçok hastanın tedavi imkanı bulamaması sebebiyle öldüÄŸü kaydedildi.

Açıklamada ayrıca örgütteki doktorların ÅŸu ana kadar 60 bin kiÅŸiyi tedavi ettiÄŸi vurgulanarak, sıtmanın annelerin doÄŸum sırasında yaÅŸamını yitirmesine sebep olan öncelikli hastalıkların başında geldiÄŸi ifade edildi.

Güney Sudan'da saÄŸlık ekiplerinin güvenlik sorunları sebebiyle görevlerini yerine getirememesi, ilaç ve tıbbi malzeme eksikliÄŸinin söz konusu hastalığın yayılmasına sebep olduÄŸu ve ölüm oranlarında artış olduÄŸu belirtiliyor.


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.