Sosyal Medya

YaÅŸam

'Danıştay yürütmeyi durdurdu'

Yırca köylülerinin avukatı Deniz Bayram, Danıştay'ın termik santral ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdiğini açıkladı. Köylülerin 5 bin kadar zeytin ağacı sökülmüştü.



Manisa'nın Soma Ä°lçesi Yırca köylülerinin avukatı Deniz Bayram, termik santrale yaptıkları itirazı deÄŸerlendiren Danıştay 6'ncı Dairesi'nin yürütmeyi durdurma kararı verdiÄŸini açıkladı. Bayram, kararı Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) üzerinden gördüÄŸünü söyledi.

Termik santralin kurulması planlanan alandaki 5 bin kadar zeytin aÄŸacı sabaha karşı dozerlerle sökülmüÅŸtü. Özel güvenlik görevlileri, aÄŸaçların kesilmemesi için 16 gündür nöbet tutan köylülere engel oldu.

PerÅŸembe akÅŸam saatlerinde ise, aÄŸaç nöbetindeki yakınlarına yemek götüren mahalle sakinleri ile termik santrali inÅŸa edecek firmanın özel güvenlik görevlileri arasında gerginlik çıkmıştı. Bu sırada bir kiÅŸi başından yaralandı.

Hükümet acele kamulaÅŸtırmıştı

BüyükÅŸehir Yasası ile mahalleye dönüÅŸtürülen Yırca'nın nüfusu yaklaşık 400 kiÅŸi. Mahalledeki 109 parsellik bir alanda Kolin Åžirketler Grubu’nun termik santral yapması için Bakanlar Kurulu’nca "acele kamulaÅŸtırma" kararı verilmiÅŸti. Alandaki zeytin aÄŸaçlarının yok olmasını istemediÄŸini söyleyen köylüler ise yürütmeyi durdurma ve iptal davası açmıştı.

Danıştay’ın kararı beklenirken, ÅŸirket yetkililerinin kamulaÅŸtırılacak 22 arazinin etrafını çitlerle çevirmesi ve dalları zeytin dolu bazı aÄŸaçları kesmesi, mahalle halkının direniÅŸe geçmesine neden olmuÅŸtu.

Kaynak: DHA ve Al Jazeera 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.