Sosyal Medya

Dünya

Netanyahu: Kudüs başkentimizdir

İsrail Başbakanı Netanyahu, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak gördüklerini ve olası bir barışta İsrail’in daimi parçası olacağını söyledi. Müslümanların Mescid-i Aksa’da namaz kılma hakkına da saygı duyduğunu belirtti.



Netanyahu, "Kudüs, bizim baÅŸkentimizdir, yerleÅŸim birimi deÄŸil. Herkes biliyor ki olası bir barış anlaÅŸmasında Kudüs, Ä°srail'in parçası olarak kalacaktır" dedi.

Netanyahu, AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile görüÅŸmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Harem-i Åžerif'in Yahudi tapınağı ve Mescid-i Aksa'yı içeren ve Hristiyanlar için kutsal olan yerlere yakın bir konumda bulunduÄŸuna dikkati çekerek, "ÇeÅŸitli dinlere inananların bu alana giriÅŸine yönelik statükoyu devam ettireceÄŸiz" diye konuÅŸtu.

"Müslümanların Aksa'da ibadet etme hakkına saygı duyuyoruz" diyen Netanyahu, "Yüzyıllardır ibadetlerini yapıyorlar ve yapmaya da devam edecekler. Ancak ÅŸiddete yönelik tahriklere karşıyız ve düzeni saÄŸlamak için her ÅŸeyi yapacağız" ifadesini kullandı.

Mogherini ise ziyaretinin, göreve geldikten sonra AB dışına yaptığı ilk seyahat olduÄŸuna dikkati çekerek, "Kudüs'te geçen hafta yaÅŸananlar, son derece üzücüydü. Kahire'de varılan ateÅŸkes anlaÅŸmasının ardından, taraflar arasında doÄŸrudan görüÅŸmelerin saÄŸlanması konusunda yaÅŸanan zorluklar da ayrıca üzüntü verici" dedi.

AB'nin her zaman bu görüÅŸmelerden yana olduÄŸunu belirten Mogherini, Ä°sraillerin güvenlik içinde yaÅŸaması, Filistinlilerin de bir devlete kavuÅŸmasından yana olduÄŸunu söyledi.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.