Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mısır'da darbe karşıtı gösteriler: 2 öğrenci öldü

Feyyum'da darbe karşıtı gösterilere müdahalesinde, 2 öğrencinin hayatını kaybetti belirtildi



Mısır'ın baÅŸkenti Kahire ile Feyyum kentinde, cuma namazı sonrası düzenlenen darbe karşıtı gösterilere güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu 2 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi bildirildi.

Darbe Karşıtı ÖÄŸrenciler Hareketi'nden yapılan açıklamada, Kahire'nin doÄŸusundaki Ayn Åžems semtinde düzenlenen gösterilere güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında Mahmud Halid Berakat adlı Hilvan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öÄŸrencisi hayatını kaybettiÄŸi belirtildi.

Feyyum'da gerçekleÅŸtirilen darbe karşıtı yürüyüÅŸlere güvenlik güçlerinin müdahalesinin ardından çıkan olaylarda da bir öÄŸrencinin öldüÄŸü ifade edildi.

Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatı'ndan yapılan açıklamada, Feyyum'daki gösteriler sırasında Ömer Mahmud Abdulaziz isimli öÄŸrenci, karnına kurÅŸun isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiÄŸi kaydedildi.

Feyyum'daki emniyet kaynakları ise güvenlik güçlerinin göstericilere karşı gerçek mermi kullanmadığını savundu. Emniyet biriminden isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, göstericilere karşı sadece göz yaÅŸartıcı gaz kullanıldığını iddia etti.

Mısır'da hükümetin aldığı bir kararla 30 Ekim'den bu yana yasaklı konumunda olan Darbeyi Ret ve MeÅŸruiyete Destek Ä°çin Ulusal Ä°ttifak Hareketi'nin "Zulme karşı direnin" adı altında gösteriler düzenlenmesi çaÄŸrısı üzerine, baÅŸkent Kahire'nin birçok mahallesi ile Ä°skenderiye, Hilvan, Giza, SüveyÅŸ, Garbiye, Minya ve Feyyum kentlerinde gösteriler düzenlenmiÅŸti.

Dünya Bülteni

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.