Sosyal Medya

Dünya

Almanya'da İslam karşıtı gösteri yasaklandı

Almanya'nın Hannover şehrinde 15 Kasım'da yapılması planlanan holigan ve neonazilerin İslam karşıtı gösterisi polis tarafından yasaklandı. Polis organizatör olarak başvuran kişiyi kabul etmedi.



Almanya'nın Hannover ÅŸehrinde 15 Kasım'da yapılması planlanan huligan ve neonazilerin Ä°slam karşıtı gösterisi, polis tarafından ÅŸiddet olayları yaÅŸanabilir gerekçesiyle yasaklandı. Bugün öÄŸleden sonra Hannover Polis TeÅŸkilatı tarafından yapılan basın toplantısında Hannover Emniyet Müdürü Volker Kluwe, 15 Kasım'daki gösterinin arkasında, kendilerine 'Selefilere karşı huliganlar' anlamındaki ismin kısaltması olan 'HoGeSa' adını veren grupların olduÄŸuna dair bilgiler bulunduÄŸunu belirtti. Huligan gruplarla neonaziler, Köln'de 26 Ekim'de yaptıkları Ä°slam karşıtı gösteride polisle çatışmaya girmiÅŸler ve 49 polisi yaralamışlardı.

Kluwe, Hannover'de yapmak istedikleri gösteride de huligan ve neonazilerin ÅŸiddet olayları çıkaracaklarını tahmin ettiklerini, gösteri için kullandıkları 'Ä°slamcı Teröre Karşı Avrupa' sloganının bir maskeden ibaret olduÄŸunu belirtti. Alman yetkililere göre huliganlar, gerçekte politik bir tavır göstermekten ziyade ÅŸiddet olayları çıkarmak istiyorlar.

Polis tarafından konulan yasak kararı, 15 Kasım'daki gösteriyi düzenleyen organizatöre mektupla bildirildi. Daha önce de polisten yapılan açıklamada bu kiÅŸi toplantı yöneticisi olarak reddedilmiÅŸti. Ancak gösteriyi düzenleyenlerin polis kararına mahkeme yoluyla itiraz etme hakları bulunuyor. Hannover Emniyet Müdürü Kluwe, kararın hukuki bakımdan saÄŸlam olduÄŸunu ve mahkeme tarafından bozulmasını beklemediklerini kaydetti.

Gösteri organizatörü olarak baÅŸvuru yapan Uwe M. hakkında daha önce halkı kışkırttığı gerekçesiyle BaÅŸsavcılığa suçduyurusu yapılmıştı. Uwe M. facebook hesabında antisemitik resimler yayınlamış. Polis de bu suç duyurusu nedeniyle Uwe M.'yi gösteri yöneticisi olarak kabul etmedi. Uwe M. ise artık gösterinin organizatörlük görevini bıraktığını açıkladı.

Dünya Bülteni 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.