Sosyal Medya

Güncel

AYM Tam Gün Yasasına Devam Dedi

Anayasa Mahkemesi, kamuoyunda `Tam Gün Yasası` olarak bilinen kanunun, doktorların muayenehane açamayacağına ilişkin hükümlerinin iptal istemini reddetti.



 
Eklenme : 07 Kasım 2014 Cuma 16:26:00


Anayasa Mahkemesi, kamuoyunda "Tam Gün Yasası" olarak bilinen kanunun, kamuda çalışan doktorların muayenehane açamayacağına iliÅŸkin hükümlerinin iptal istemini reddetti. 

CHP, 6514 sayılı SaÄŸlık Bakanlığı ve BaÄŸlı KuruluÅŸlarının TeÅŸkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Kanun`un bazı iptali ve yürürlüÄŸünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesine baÅŸvurmuÅŸtu. 

BaÅŸvurunun ilk incelemesini yapan Yüksek Mahkeme, yasanın mesai saatleri dışında serbest meslek faaliyetinde bulunan veya özel kuruluÅŸlarda çalışan öÄŸretim üyelerine, üç ay içinde bu faaliyetlerini sona erdirmelerini öngören 14 ve 19. maddelerinin yürürlüÄŸünü daha önce durdurmuÅŸtu. 

Davayla ilgili esas incelemesini yapan Anayasa Mahkemesi dün SaÄŸlık Bakanlığı yetkililerinin sözlü açıklamalarını dinledi. Sözlü açıklamaların ardından davayı esastan görüÅŸmeye baÅŸlayan Anayasa Mahkemesi heyeti, incelemesini bugün sonuçlandırdı. 

Yüksek Mahkeme, kanun yürürlüÄŸe girdiÄŸi tarih itibarıyla mesai saatleri dışında serbest meslek faaliyetinde bulunan veya özel kuruluÅŸlarda çalışan öÄŸretim üyelerinin, faaliyetlerini "üç ay içinde" sona erdirmelerini öngören 14 ve 19. maddeleri iptal etti. 

Heyet, öÄŸretim üyesi doktorların muayenehane ve benzeri yerleri açamayacağına iliÅŸkin hükümlerinin iptal istemini ise reddetti. Karara göre, öÄŸretim üyesi doktorlar bundan sonra muayenehane açamayacak. 

Yüksek Mahkeme, doktorların saat 17.00`den sonra çalışıp çalışmamasına iliÅŸkin izin konusunda da kanun koyucunun takdir yetkisine sahip olduÄŸuna karar verdi. 

Anayasa Mahkemesi kararının gerekçesinin yazımı tamamlandıktan sonra Resmi Gazete`de yayımlanacak.
DOÄžRU HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.