Sosyal Medya

Dünya

Sandıkta kaybeden Obama'dan ilk açıklama

OBAMA SANDIKTA KAYBETTÄ°



ABD'deki ara seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre Cumhuriyetçi Parti, Kongre'nin iki kanadında da çoÄŸunluÄŸu elde etti. Ä°ki cephede de kaybeden ABD BaÅŸkanı Barack Obama seçim sonrası ilk açıklamasında, "ABD'li vatandaÅŸların çalıştıkları iÅŸlerden daha fazla para kazanmasını saÄŸlayacağız. Köprüler yollar ve diÄŸer iÅŸler ile halkımızın refahını artıracağız. Asgari ücrette iyiliÅŸme yapılması gerekiyor." dedi.

OBAMA SANDIKTA KAYBETTÄ°

ABD halkı, ara seçimler için sandık başına gitti. Açıklanan ilk sonuçlara göre, Cumhuriyetçi Parti, Kongrenin iki kanadını oluÅŸturan Temsilciler Meclisinin ve Senatonun her ikisinde de çoÄŸunluÄŸu elde etti. Demokratların yenilgisi 'Obama artık topal ördek' yorumlarına yol açtı.

CUMHURÄ°YETÇÄ°LER, 1940'LI YILLARDAN BERÄ° GÖRÜLEN EN BÜYÜK ÜSTÜNLÜÄžÜ ELDE ETTÄ°

ABD Anayasası'na göre 2 yılda bir yapılan 435 üyeli Temsilciler Meclisi seçimlerinde, 2010 yılından bu yana Mecliste çoÄŸunluÄŸu elinde bulunduran Cumhuriyetçiler en az 9 yeni sandalye daha kazanarak 242 rakamına ulaÅŸtı. Böylece Cumhuriyetçiler, Temsilciler Meclisi'nde Demokrat Partiye karşı 1940'lı yıllardan bu yana görülen en büyük üstünlüÄŸü elde etti. Obama Hükümetinin son iki yılının oldukça sıkıntılı geçmesi bekleniyor.

TEVHÄ°D HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.