Sosyal Medya

Güncel

Ermenek'te esnafın borçları da ertelendi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ermenek'teki maden faciasının 9. gününde son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldız, "Madende mahsur kalan 18 maden işçisinin bütün borçları silindi, esnafın kredi borçları da faizsiz 3 ay süreyle ertelendi" dedi.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Ermenek'te çalışan bütün maden iÅŸçisi kardeÅŸlerimizin 3 aylık bütün kredi borçları ertelenmiÅŸ oldu. Aynı zamanda esnafın aldığı kredilerle de alakalı, onları etkileyeceÄŸi kanatiyle, iÅŸçilerimiz ödeyemeyince esnafımız da zor durumda kalmasın adına, Ermenek havalisinde bulunan bütün esnaflarımızın da böylece bütün kredi borcu, faizsiz olmak kaydıyla 3 ay onlar da ertelenmiÅŸ oldu" dedi.

"Yürüme yolunun 3'te 2'sini bitirdik"

Bakan Yıldız, "Öncelikle bir kuyuya benzetirsek dediÄŸim konu ÅŸu; bir desandre bir de nefeslik kısmı, 2 tane giriÅŸ ve çıkışı olduÄŸunu kabul edelim. Biz ÅŸu anda 18 kardeÅŸimizi hemen hemen dip noktalarda arıyoruz. Yani bu bizim mesafemizin daha uzun olduÄŸunu gösteriyor. Dikine kod 170 metre ama yürüme yolu itibarıyla baktığımızda 1300 metreye yakın. Suyun 4'te 3'ünü, yürüme yolunun da 3'te 2'sini ancak bitirdik. Yani ÅŸu anda diÄŸer 3'te 1'i ile alakalı henüz oraya girmiÅŸ deÄŸiliz" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

 


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.