Sosyal Medya

Güncel

"ErdoÄŸan, Mursi gibi devrilir"

KCK Eşbaşkanı Cemil Bayık, gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin uçurumun kıyısında olduğunu öne süren Cemil Bayık, "Erdoğan'ın Mursi gibi devrilir" dedi.



KCK EÅŸbaÅŸkanı Cemil Bayık, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan için olay yaratacak bir iddiada bulundu. Cemil Bayık, "ErdoÄŸan’ın Mursi gibi devrileceÄŸi ve iç savaÅŸ isteyenlerin harekete geçeceÄŸi" uyarısında bulundu.
 
Dünyanın IŞİD’in müttefiki haline gelmiÅŸ bir Türkiye’yi kabul etmediÄŸi yönünde bir iddia ortaya atan Cemil Bayık, "bölünme uyarısı" yaptı: 
 
"Gelinen aÅŸamada Türkiye’nin önünde ya darbe ya bölünme ya da hızlı bir demokratikleÅŸmeden baÅŸka bir yol kalmadı."
 
PKK OLMADAN SORUN ÇÖZÜLEMEZ
 
Günay Aslan, Yeni Özgür Politika’da bugün yayımlanan ‘Kandil’den birkaç satırbaşı’ baÅŸlıklı yazısında, KCK Yürütme Konseyi EÅŸbaÅŸkanı Cemil Bayık’la yaptığı görüÅŸmenin ayrıntılarını paylaÅŸtı. Aslan’a göre Bayık, ABD’nin, Kobani’yi iki aya yakın bir süredir IŞİD’e karşı savunan PYD’yle geliÅŸtirdiÄŸi iliÅŸkileri PKK’yı da içine alacak biçimde geniÅŸleteceÄŸini düÅŸünüyor:
 
“Eskiden Amerika ve Avrupa Kürt meselesinde KDP odaklı siyaset izliyor, onu temel alıyorlardı ama Åžengal ve Kobani’den sonra durum deÄŸiÅŸti; PKK olmadan sorunun çözülemeyeceÄŸi ve bölgenin yeniden ÅŸekillenemeyeceÄŸi görüldü; bu yüzden denkleme dahil edildi.”
 
TÜRKÄ°YE KANTONLARI ORTADAN KALDIRMAK Ä°STÄ°YOR
 
Türkiye’nin Kürtleri bastırma stratejisi çerçevesinde IŞİD’i desteklediÄŸini iddia eden Cemil Bayık, “Kobani savaşını aslında Türk devleti sürdürüyor” dedi ve bundan hiç kuÅŸku duymadığını belirtti. Bayık bu politkanın nedenlerini ise ÅŸöyle sıraladı:
 
“Türkiye Rojava’daki kantonları ortadan kaldırmak istiyor. Kürtleri sürmeyi ve bölgeyi AraplaÅŸtırmayı amaçlıyor. Böylece hem Kuzey’deki Kürtlerin statü sahibi olmalarını önlemeyi hem de Kürdistan’ın Akdeniz’e açılmasını engellemeyi hedefliyor.”
 
YA DARBE OLUR YA DA BÖLÜNÜR
 
Söz konusu yaklaşımın Türkiye’yi uçurumun kenarına getirdiÄŸini öne süren Cemil Bayık, Öcalan’ın Kobani’nin düÅŸmesinin Türkiye’yi yeni bir darbe sürecine sokacağı yönündeki ifadelerini de anımsatarak ÅŸu yorumda bulundu:
 
“Dünya IŞİD’in müttefiki haline gelmiÅŸ bir Türkiye’yi kabul etmiyor. Gelinen aÅŸamada Türkiye’nin önünde ya darbe ya bölünme ya da hızlı bir demokratikleÅŸmeden baÅŸka bir yol kalmadı.”
 
KCK EÅŸbaÅŸkanı Cemil Bayık’a göre ErdoÄŸan, IŞİD’i desteklemekten vazgeçmemesi ve Kürt sorununun demokratik çözümü yolunda hızlı adımlar atmaması halinde Mursi gibi devrilecek ve iç savaÅŸ isteyenler harekete geçecek.

KAYNAK: Ajanslar

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.