Sosyal Medya

Coğrafyamız

Esed İranlılara toprak dağıtıyor

ÖSO, Suriye'nin başkenti Şam'da stratejik bir konuma sahip Doğu Guta Nüfus Müdürlüğü'nü ele geçirdi. Nüfus idaresindeki bilgilere göre Esed rejimi, kontrolünde tuttuğu bölgelerde Sünni Arap ve Türkmenlerin evlerine dönmesine izin vermezken, buralarda çok sayıda İranlıya toprak dağıttı.



Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Åžam'ın DoÄŸu Guta bölgesinde yer alan, stratejik konuma sahip DoÄŸu Guta Nüfus MüdürlüÄŸü'nü ele geçirdi. Ummu'l Kur'a Tugayı Basın Sorumlusu Ammar el-BuÅŸi, rejim için önemli konuma sahip nüfus idaresinin ÖSO'ya baÄŸlı Ummu'l Kur'a Tugayı ile Nusra Cephesi'nin ortak operasyonuyla muhaliflerin kontrolüne geçtiÄŸini söyledi. BuÅŸi, Esed rejiminin kendi denetiminde tuttuÄŸu bölgelerde Sünni ve Türkmenlerin boÅŸalttığı toprakları Ä°ranlılara dağıttığını öÄŸrendiklerini aktardı.

TUTUKLULARA AÄ°T EVRAKLARI YAKTILAR

DoÄŸu Guta Nüfus MüdürlüÄŸü'ndeki siyasi tutuklularla ilgili tüm önemli belgelerin Esed güçleri tarafından yakıldığını belirten el-BuÅŸi 'DoÄŸu Guta bölgesinde Åžebbihaların tutukladığı ya da gözaltına aldığı kiÅŸilerin tüm evrakları bu binalarda yer alıyordu. Åžimdi tutuklularla ilgili hiçbir bilgi ve kayıt bulunmuyor' diye konuÅŸtu. El-BuÅŸi, baÅŸkent Åžam'ın bir kısmı ile ilçeler ve beldelerin tüm kayıtlarının bu binalarda tutulduÄŸunu ve arÅŸivlendiÄŸini söyledi.

ESED ASKERÄ° KARARGAH OLARAK KULLANDI

Tutukluların yanısıra, yeni doÄŸan ve ölenlerin kayıtlarının tutulduÄŸu nüfus idaresinin rejim tarafından kendi amacı dışında askeri karargah olarak kullandığı öÄŸrenildi. Ülkenin hard diski konumundaki binalarda arÅŸivlerin ise yakıldığı görüldü. Esed rejiminin nüfus müdürlüÄŸünde Suriyeli Sünni vatandaÅŸların dosyalarını yakarken vatandaÅŸlık verdiÄŸi Ä°ranlılara ait dosyaları ise özenle koruduÄŸu görüldü. BuÅŸi, rejimin amacının Sünni vatandaÅŸların vatandaÅŸlığını yok etmek olduÄŸunu belirtti.

SÜNNÄ° ARAP VE TÜRKMENLER EVLERÄ°NE DÖNEMÄ°YOR

Halep, Hama, Humus gibi rejim güçlerinin denetimi kısmen ele geçirdiÄŸi yerlerde diÄŸer kesimlerin evlerine döndüÄŸü, ama Sünni Arap ve Türkmenlerin dönmesini rejimin engellediÄŸi bildirildi. Nüfus müdürlüÄŸünde Esed rejiminin binlerce Ä°ranlıya vatandaÅŸlık verdiÄŸini ispat eden belgelere ulaÅŸtıklarına da deÄŸinen el-BuÅŸi, Ä°ranlıların Åžam ve birçok yerde rejimin denetiminde olan yerlerde gayrimenkul aldığını gördüklerini söyledi.

ÖSO güçlerinin ele geçirdiÄŸi nüfüs idaresinde Esed rejiminin Sünii Arap ve Türkmenlere ait belgeleri yaktığı, Ä°ranlılara ise Sünnilerden boÅŸalan toprakları sattığı belgelerle ispatlandı.

Evraklar için tünel kazacaklar

ÖSO'ya baÄŸlı Ummu'l Kur'a Tugayı Basın Sorumlusu Ammar el-BuÅŸi, Åžam'ın banliyölerindeki Haresta, Arbin ve Kabun'da nüfus idaresi binalarının denetimini geri almak isteyen rejim güçlerinin bölgedeki muhaliflere karşı ağır silahlarla saldırdığını bildirdi. Rejimin Halep'te de nüfus idaresini muhaliflerin eline geçmeden yaktığı öÄŸrenildi. DoÄŸu Guta bölgesinde yer alan nüfus müdürlüÄŸündeki evrakların güvenli bir bölgeye taşımak istediklerini fakat güvenlik nedeniyle bunu baÅŸaramadıklarını vurgulayan El Bushi, bölgede keskin niÅŸancılar olduÄŸunu, söz konusu evrakları ancak yer altında tüneller kazarak taşınabileceÄŸini aktardı.

 


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.