Sosyal Medya

Güncel

Hamas: BM'nin uygulaması abluka gibi

Hamas, BM'nin Gazze'ye inşaat malzemeleri girişi ile ilgili uygulamasının İsrail'in şartlarına uygun olduğu için eleştirdiklerini açıkladı



Hamas, Gazze'ye gelen inşaat malzemelerinin denetimini yapan Birleşmiş Milletler (BM) mekanizmasını eleştirdi.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı yazılı açıklamada, Gazze'ye giriÅŸ yapacak inÅŸaat malzemelerinin denetimini yapan BM mekanizmasının çalışmasını "kötü" olarak nitelendirerek, "Hamas, bu mekanizmayı, Gazze'de ek bir abluka meydana getirdiÄŸi ve Ä°srail'in ÅŸartlarına tabi oldığu için kabul etmiyor" ifadesini kullandı. 

Söz konusu mekanizmanın Gazze'de gerçek anlamda yeniden imarı yapılamaz hale getirdiÄŸini kaydeden Ebu Zuhri, ayrıca Ä°srail'in son saldırılarında bölgede meydana gelen yıkımın gerçek ÅŸekilde, Ä°srail ÅŸartlarına boyun eÄŸmeden acilen imar edilmesi çaÄŸrısında bulundu.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un OrtadoÄŸu Barış Süreci Özel Koordinatörü Robert Serry, Ä°srail ve Filistin'in, Gazze'nin yeniden inÅŸası amacıyla bölgeye BM denetiminde inÅŸaat malzemesi girdirilmesi için anlaÅŸtığını belirtmiÅŸti.

Ä°srail, yıllardır abluka altında tuttuÄŸu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmiÅŸti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarını sürdüren Ä°srail, 26 AÄŸustos'ta, Mısır'ın arabuluculuÄŸundaki görüÅŸmelerde varılan ateÅŸkesle saldırılarına son vermiÅŸti. Ä°srail'in 51 gün süren saldırılarında 2 bin 157 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸ, 11 binden fazla kiÅŸi yaralanmıştı. Söz konusu saldırılarda 9 bin yapı tamamen yıkılırken, 8 bin bina ise kısmi zarar görmüÅŸtü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.