Sosyal Medya

Coğrafyamız

Gazze'de eğitim drama dönüştü

İsrail saldırılarında hasar gören Gazze'deki okullarda eğitim, kış mevsiminin yaklaşmasıyla drama dönüştü



Gazze'de saÄŸanak yaÄŸmurlarda ıslanan öÄŸrenciler, kitap ve defterlerini korumaya çalışıyor, sınıflarını basan suları öÄŸretmenleriyle boÅŸaltıyor. 

Åžucaiyye Mahallesi'ndeki Subhi Ebu KeraÅŸ Okulunda eÄŸitim gören 11 yaşındaki Aye el-Acele, sınıfta cam kenarında oturduÄŸunu, yırtık naylonla sarılan camdan içeri soÄŸuk geldiÄŸi için çok üÅŸüdüÄŸünü belirterek, "SoÄŸuk hava ve bu naylonlu camdan içeri giren yaÄŸmurlar yüzünden eÄŸitimimiz aksıyor. Bütün gün üÅŸüyoruz" dedi.

ÖÄŸretmen TaÄŸrid el-Arir de, Ä°srail saldırılarının okullara ağır zarar verdiÄŸini, duvarların çatladığı, çatının delindiÄŸini ve camların kırıldığını söyledi.

Son yağışlarda okulu su bastığını vurgulayan Arir, sınıflardaki suların kendi çabaları ve öÄŸrencilerin yardımlarıyla boÅŸaltıldığını kaydederek, "Zor ekonomik ve sosyal koÅŸullar çerçevesinde okullar, öÄŸrencilerin tek nefes alabildiÄŸi yerdi ancak bugün ise bu durum deÄŸiÅŸti" diye konuÅŸtu.

Gazze EÄŸitim Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada, uluslararası topluma okulların imar sürecinin hızlandırılması için acil harekete geçme çaÄŸrısında bulunmuÅŸtu. 

Ä°srail'in 51 gün süren saldırılarında 70'i BirleÅŸmiÅŸ Milletler Filistinli Mültecilere Yardım KuruluÅŸu'ya baÄŸlı 244 okul zarar görmüÅŸ, 24'ü ise tamamen yıkılmıştı. Altyapının yerle bir olduÄŸu saldırılarda, 2 bin 158 kiÅŸi hayatını kaybetti, 11 binden fazla kiÅŸi de yaralandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.