Sosyal Medya

Coğrafyamız

El Kaide'den Koalisyon Güçleri'ne karşı birlik çağrısı

El Kaide tarafından yapılan açıklamada ABD öncülüğündeki Koalisyon Güçlerine karşı birlik ve kardeşlik vurgusu yapıldı.



El Kaide'nin Hint Yarımadası'ndaki oluÅŸumunu ifade eden Hint Yarımadası'ndaki El Kaide Grubu sözcüsü Usame Mahmud, yayınladığı bir açıklama ile Suriye'deki muhalif gruplar da dahil tüm Müslümanları ABD'ye karşı birleÅŸmeye çağırdı.

Amerika'nın Irak ve Suriye Asabiyeti baÅŸlıklı açıklamada 'Ey Müslümanlar (Mescidi) Haram'ı savunmak için birleÅŸin' denildi.

El Kaide tarafından yayınlanan bildiride 'Irak ve Suriye'deki saldırıların bir gruba ya da örgüte has olmadığı, aksine tuÄŸyana karşı duran ve Åžeriatın inÅŸasına inanan bütün Ä°slami ve Cihadi hareketleri yok etmek için tüm ümmete yönelik olduÄŸu' vurgulandı.

Açıklamada ayrıca 'bu saldırının amacının Ä°srail'i savunmak, küresel tuÄŸyanı korumak ve Müslümanları diz çöktürmek olduÄŸu' savunuldu.

Usame Mahmud tarafından yayınlanan bildiride " dünyanın her yerindeki Müslümanları bir kez daha Amerikan koalisyonuna karşı Mücahitleri desteklemeye ve özgürlüÄŸünü kazanmak, Dinlerini korumak, mukaddes mekanlarını savunmak ve Åžeriatı ikame etmek için farz-ı ayn olan bu cihada katılmaya davet ediyoruz" denildi.

El Kaide sözcüsü, Irak ve Suriye'deki tüm cihat yanlılarına hitap ederek 'ABD'nin hezimete uÄŸratılmasının tek yolunun birleÅŸmeleri olduÄŸunu' belirtti.

"Irak ve Suriye'deki Mücahitlere mesajımız, Amerikan asabiyetinin tasfiye edilmesi, kardeÅŸlikte ve bütün Cihadi grupların ve örgütlerin birleÅŸmesinde, Allah'a dönme ve küffar koalisyonuna karşı sabit saflarda savaÅŸmakta gizlidir."

Arap Yarımadası'ndaki El Kaide lideri Nasir El VuheyÅŸi de yayınladığı bir çok  açıklama ile muhalif cihat yanlılarının ABD'ye karşı birleÅŸmesi çaÄŸrısında bulunmuÅŸtu.

incanews

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.