Sosyal Medya

Güncel

"Şehit olacaksan Türkiye için ol"

Eskişehir'den 2 yıl önce giderek yerleştiği Suriye'ye yaklaşık 1,5 ay önce 13 yaşındaki erkek kardeşini de götüren Ersen Çelik'e babası İlyas Çelik dön çağrısında bulunarak, 'Kardeşini de al Türkiye'ye dön. Şehit olacaksan Türkiye toprakları için şehit ol' dedi.



Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan evlerinden aÄŸabeyi Ersen Çelik (29) tarafından kaçırılarak Suriye'ye götürüldüÄŸü iddia edilen Enes Çelik (13) için anne ve babasının gözyaÅŸları dinmiyor. 6 çocukları bulunan Mozey ile Ä°lyas çifti, Suriye'de bulunan evlatlarının eve dönmelerini istiyor.

Ortaokul 8'inci sınıf öÄŸrencisi iken aÄŸabeyi tarafından Suriye'ye götürülen Enes Çelik için yetkililerin harekete geçtiÄŸi, EskiÅŸehir Valisi Güngör Azim Tuna'nın baba Ä°lyas Çelik ile bir görüÅŸme yaparak kısa zamanda Enes'i Türkiye'ye geri getirmek için çalışma baÅŸlatılacağı bilgisini verdiÄŸini öÄŸrenildi.

Evlatlarının hayatından ÅŸüphelenen anne-baba, gözyaÅŸları arasında Ersen Çelik'e kardeÅŸini de alarak evlerine dönmesi çaÄŸrısında bulundu. Öte yandan aile, çocuklarının IŞİD veya muhalifler cephesinde savaÅŸmalarından da endiÅŸe ediyor.

'YETKÄ°LÄ°LERE BAÅžVURDUK ANCAK BÄ°R SONUÇ ALAMADIK'

AÄŸabeyi Ersen'in yaklaşık 1,5 ay önce EskiÅŸehir'e gelerek kardeÅŸi Enes'i alarak kimsenin haberi olmadan Suriye'ye götürdüÄŸünü belirten Ä°lyas Çelik, 'Suriye'ye gittikten sonra annesini arayan Ersen, Enes'i kendisinin götürdüÄŸünü söylemiÅŸ. Biz de haberi aldıktan sonra savcılığa ve EskiÅŸehir Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸüne giderek buralara haber verdik ancak henüz bir netice alamadık. BaÅŸvurduÄŸumuz yerler, 'Biz araÅŸtırıyoruz, gidin evinize oturun' diyorlar. Kimse net bir cevap vermiyor' dedi.

'KARDEŞİNÄ° DE ALSIN TÜRKÄ°YE'YE DÖNSÜN'

Büyük oÄŸlu Ersen'e çaÄŸrıda bulunan baba Çelik, ÅŸunları ÅŸöyledi:

'Ersen, çocuÄŸu göndersin. Enes okuyor. Biz dayanamıyoruz, en küçüÄŸümüz o. Kendisi iki yıldır orada, o çocuk orada ne halde, ne yaptığını biz bilmiyoruz. Enes'e telefonda gel diyoruz, çocuk, 'Ben gelemem, anne sen gel' diyor. Çocuk gelemediÄŸi için annesini çağırıyor. Daha sonra, 'Burada sakallı aÄŸabeyler var, onlar bizi koruyor' diyor. Ersen'e, 'ÇocuÄŸu gönder' dediÄŸimiz de, 'Burada Kur'an-ı Kerim öÄŸreniyor. Türkiye'de kalsa gavur olacak, içki içecek' diyor. Sanki Müslümanlık sadece Suriye'de var gibi bunları söylüyor. Hem Türkiye'yi kötülüyor hem bizi kötülüyor. Orada çocuk ne yapıyor, ne ediyor bilmiyoruz. KardeÅŸini alıp gelsin.'

'ÅžEHÄ°T OLACAKSAN TÜRKÄ°YE Ä°ÇÄ°N ÅžEHÄ°T OL'

Acılı baba, telefon konuÅŸmalarında büyük oÄŸlu Ersen Çelik'in, 'Suriye'ye ÅŸehit olmak için geldim' gibi sözler kullandığını ifade ederek, oÄŸluna ÅŸu sözlerle çaÄŸrıda bulundu:

'Kimin için ÅŸehit olacaksın? Kimin toprağı için ÅŸehit olacaksın? Hiç yoktan burada olsaydın, 2 PKK'lı öldürseydin ya da PKK'lı seni öldürseydi, 'Toprak için ÅŸehit oldu' derdik. Kimi kurtaracaksın, hangi Müslümanlığı kurtaracaksın. Türkiye için savaÅŸ. KardeÅŸinin geleceÄŸiyle neden oynuyorsun? O çocuk burada okuyordu. Biz yetkililerden yardım bekliyoruz. CumhurbaÅŸkanından, BaÅŸbakandan, DışiÅŸleri Bakanından yardım bekliyoruz. Bizim çocuÄŸumuzu getirsinler. Biz gidemiyoruz, bulamıyoruz. Biz ÅŸaÅŸtık kaldık. Ne yapacağımız bilmiyoruz. Annesi ile her akÅŸam aÄŸlıyoruz. Kitaplarını görüyoruz, yatağını görüyoruz. Ä°çimiz kaynıyor.'

"VALÄ° TUNA YARDIM SÖZÜ VERDÄ°"

Öte yandan baba Çelik, Vali Güngör Azim Tuna ile görüÅŸme yaptığını, görüÅŸmede Vali Tuna'nın ellerinden geleni yapacaklarını ve en yakın zamanda çocuÄŸu kurtaracaklarını söylediÄŸini belirtti.

AÄŸabeyi tarafından Suriye'ye götürülen Enes'in kendisini çok sevdiÄŸini belirten anne Mozey Çelik ise,

'Enes çok iyi çocuktu. Hiç yaramazlık yapmazdı. Beni çok severdi. Benden hiçbir zaman ayrılmak istemezdi. Telefon ile konuÅŸtuÄŸumda, 'Anne benim rahatım iyi. Ben gelemem' diyor. Bana bir gün dayanamayan Enes, gideli iki ay oldu, nasıl dayanıyor anlamıyorum. Sonra 'Kur'an-ı Kerim okuyorum, medreseye gidiyorum' diyor. Ben de, 'AÄŸabeyin seni periÅŸan etmez, ama ben de sana dayanamıyorum, çok özledim seni' diyorum. Bana, 'Beni seviyorsan yanıma gel' diyor. Ne diyebilirim ki? Sadece büyüklerden yardım istiyorum' diye konuÅŸtu.

'BEN ENES OLMADAN YAÅžAYAMAM'

2 yıl önce Suriye'ye giden oÄŸlu için aÄŸladığını ifade eden anne Çelik, 2 aydır da küçük oÄŸlu Enes için aÄŸladığını söyledi.

Büyük oÄŸluna seslenen gözü yaÅŸlı anne ÅŸunları ifade etti:

'Ersen'e ben 2 senedir aÄŸlıyordum. Beni seviyorsa Enes'i yollasın. Kendisi de gelsin. Ersen'e yalvarıyorum, Enes'i yollasın, baÅŸka bir ÅŸey istemiyorum. Ablaları dayanamıyor. Hayatından endiÅŸe duyuyorum. Enes'in daha yaşı küçük. Enes'i nereye götürsen oraya gider. Enes o kadar açık bir çocuk deÄŸil, uysal bir çocuk. Kimsenin kalbini kırmayan, evden bir yere gitmeyen bir çocuktu. Ben Enes olmadan yaÅŸayamam.'


VÄ°DEO Ä°ÇÄ°N TIKLAYIN

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.