Sosyal Medya

Coğrafyamız

IŞİD'çiler Kerkük'e böyle sızmış

IŞİD, üyelerinin Kerkük'e girmek için sahte kimliği kullandığı, hasta numarası yaptığı, kadın kıyafeti giydiği iddia edildi.



Kerkük Ä°lçeler ve Nahiyeler Emniyet Müdürü Serhad Kadir, son dönemde IŞİD saflarında savaÅŸanların gizlice Kerkük'e girdiÄŸini bunu da sahte kimliklerle yaptığını söyledi.
 
Serhat Kadir, kısa süre önce bu ÅŸekilde geçen bazı kiÅŸileri gözaltına aldıklarını ve üzerlerinde Hewice nüfusuna kayıtlı eski Irak Ordusu mensuplarına ait kimliklerin bulunduÄŸunu söyledi. Kadir, yapılan araÅŸtırmada, bu kiÅŸilerin IŞİD’ten kaçıp geldiklerini ve vücutlarında mermi izleri görüldüÄŸünü vurguladı.
 
Sahte kimliklerle gelen ve Hastanede yakalanan bu ÅŸahıslardan bazılarının, hasta numarası yaparak yakalanmamak için ilaç aldıkları anlaşıldı.
 
Kerkük Emniyet Amiri Ä°dris Refet, “Bu kiÅŸiler Kerkük’e girmek için farklı yollar deniyor. Kimisi hasta kartı düzenliyor, kimisi kadın kıyafeti giyiyor, kimisi de öÄŸrenci olduÄŸunu ve okumak için geldiÄŸini söyleyerek kente giriyor. Ancak Kerkük polisinin düzenlediÄŸi operasyonlarla bu kiÅŸiler tek tek yakalanıyor” dedi.
 
Emniyet Amiri, bu kiÅŸilerin daha çok hastane, otel, askeri nokta ve pazarlarda yakalandığını belirtti. Kendilerine daha önce bu yönde istihbarat geldiÄŸini belirten yetkili, kısa sürede bunları yakaladıklarını söyledi.

 

Kaynak : ajanslar

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.