Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu: HDP çıksın ihanet desin

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında konuşma yaptı.



DavutoÄŸlu'nun konuÅŸmasından öne çıkan baÅŸlıklar ÅŸu ÅŸekilde:

'MANTIKLARI AYNI'

CHP ve MHP'nin sloganları ayrı belki ama mantık ve mentaliteleri aynı. Hepsine buradan soruyorum; Türkiye'nin temel sorunlarına yönelik görüÅŸleri nelerdir? Ekonomi politikalarımız yanlışsa sizin öneriniz nedir, dış politikamız yanlışsa sizin öneriniz nedir?

O beddualar, karamsarlıklar güneÅŸin yükselmesini engelleyemeyecek. GüneÅŸ bir kez daha yükselmiÅŸ ve yükselmeye devam edecektir. 

'KRÄ°Z TEÄžET GEÇTÄ°'

2000'li yıllardaki Küresel krizden sonra dünya ekonomisi daralmaya baÅŸladı. GeliÅŸmekte olan ekonomiler dahi sıkıntılar yaÅŸadı ama Türkiye ekonomisi büyümeye devam etti.

'Dünya piyasaları daralıyor Türkiye nasıl büyüyor' diye sorulursa, akıllıca oluÅŸturulmuÅŸ stratejiler sayesinde büyüyor. Avrupa'da kriz baÅŸlayınca çevre ülkelere açıldık. Avrupa'daki piyasa daralmasının etkisini neredeyse hissetmedik.

Devlet ile iÅŸ dünyası entegre bir iÅŸbirliÄŸi yaptı ve CumhurbaÅŸkanımızın tabiriyle kriz bizi teÄŸet geçti. Bu birlik ve bütünlük devam edecek.

'MUCÄ°ZELER GERÇEKLEÅžTÄ°RDÄ°K'

Son yıllarda istihdam 1 milyon 187 bin arttı, bunu geçekleÅŸtirebilen baÅŸka bir Avrupa ülkesi yok. Gerçekten yolsuzluk olsa bu kalkınma saÄŸlanabilir miydi? Ülkenin dar imkanlarından mucizeler gerçekleÅŸtirdik.

Bir tek AK Parti iktidarlarında bütçe disiplininden taviz verilmedi. Eski Türkiye'de iktidara gelenler bir daha iktidar olamayacaklarını bildiÄŸinden ona göre hareket ederlerdi. Biz 2015 Haziran'ından sonra da AK Parti iktidarları devam edecek. AK Parti iktidarı bu ülkede söz sahibi ve güç sahibi olmaya devam edecek. SaÄŸlam bütçeye sahip olabilmek için bütçe disiplinini sürdüreceÄŸiz.

'AK PARTÄ°'YE SALDIRMAKLA MEÅžGULLER'

AK Parti iktidarları bu ülkenin geleceÄŸini ÅŸekillendirmeye devam edecek. Hükümet kurduktan sonra 9-10 ile ziyarette bulunduk. GezdiÄŸimiz vilayetlerde bu iki ay içinde bakınınız; MHP lideri neredeydi, CHP lideri neredeydi Hiç meydanlara çıktılar mı? Hiç halkla karşı karşıya geldiler mi? Ankara'da kapalı salonlarda, kapalı kapılar ardında basın önünde, sadece ve sadece AK Parti'ye saldırmakla meÅŸgul oldular. Onlara çaÄŸrım ÅŸu; Siyaset yapacaksanız, inin bu milletin insanlarıyla buluÅŸun. Sadece kendi kendinizle konuÅŸan, kendi kendinize propaganda yapan ve sonra da kendi partiniz içindeki türbülanslarla uÄŸraÅŸma siyasetinden vazgeçin ve alana inin."

Türkiye 2014 sonu itibariyle AB tanımlı borç stokunda dünyada en iyi durumda olan ülkedir. Borç anlamında en saÄŸlıklı yapıya sahip olan ülke. 

KılıçdaroÄŸlu'na sormak lazım. Muhtemelen ayna ile konuÅŸuyor ama birileriyle konuÅŸtuÄŸunu zannediyor. Biz Brüksel'de Avrupalı gibi konuÅŸuruz. OrtadoÄŸu'ya gittiÄŸimizde, BaÄŸdat, Åžam, Kudüs'e gittiÄŸimizde bir OrtadoÄŸulu Müslüman olarak, bir OrtadoÄŸulu olarak bu kadim kültürden konuÅŸuruz. TaÅŸkent'e, Semerkant'a, Buhara'ya, AÅŸkabat'a, Bakü'ye gittiÄŸimizde bir Türk olarak konuÅŸuruz. Balkanlara gittiÄŸimizde, Üsküp'te veya Saraybosna'da bir evladı fatihan olarak konuÅŸuruz. Herkesle gönül diliyle konuÅŸmayı biliriz biz.

CHP, MHP ve HDP'nin siyaseti ÅŸudur diye bir yazı okudunuz mu? Biz eleÅŸtirilerden de kınamalardan da korkmayız. Biz mazlumların yanındayız. Hiçbir düÅŸman edinmeyeceÄŸiz diye yola çıkarsanız, hiçbir iÅŸ yapamazsınız.

'PERÅžEMBE GÜNÜ AÇIKLAYACAÄžIZ'

"Ülkede yoksulluÄŸa, yolsuzluÄŸa karşı yola çıktık. Ekonomik hamle planını açıklayacağız. 25 öncelikli yapısal deÄŸiÅŸim programının 9 maddesini perÅŸembe günü açıklayacağız. 

Bu pakette ithalata olan bağımlılığın azaltılması var. Böylece reel sektörün üretim kapasitesi artacak cari açıkta azalacak. SaÄŸlık endüstrilerinde yapısal dönüÅŸüm programları olacak.SaÄŸlık sekötürnü cazibe merkezi haline getireceÄŸiz.

'KÖTÜ BÄ°R HABERÄ°MÄ°Z VAR'

Ülkede enflasyon tekrar çift haneli rakamlara çıkar diye bir felaket tellallığı yapanlar ve böyle bir karamsar tablo için neredeyse bütün enerjilerini sarf edenlere kötü bir haberimiz var; Ä°nÅŸallah bu ülke, bir daha onların dönemlerinde olduÄŸu gibi iki, üç haneli enflasyonlarla yönetilmeyecek. Ve enflasyon da önümüzdeki dönemde gittikçe artan bir hızla düÅŸecek. 

KOBANÄ° EYLEMLERÄ°

Kobani eylemlerinden sonra herkes bir muhaseve yapmalıdır. Ne zaman Türkiye'de vatandaÅŸlar kenetlense engellenmeye çalışıldı. Daha önceden darbe çaÄŸrıları yapılan cumhuriyet yürüyüÅŸleri yapıldı, ardından e-muhtıra geldi. Ama biz yılmadık.

Kobani eylemlerinde hiç hisseleri yokmUÅŸ gibi hükümete çaÄŸrıda bulunuyorlar. HDP'nin çaÄŸrılarının karşılık bulması için herkes dürüstçe muhasebe yapmalı. Terör unsurları mayıs ayında ilan etmelerine raÄŸmen ülkeyi terk etmediler. Çözüm süreci ivme kazanmışken Gezi olayları yaÅŸandı. 

Biz birilerini memnun etmek için deÄŸil, bu milletin her bir ferdini kardeÅŸ kılmak için bu süreci ortaya koyduk. Haziran ayında yasa çıkardık. Biz hukuki çerçeve oluÅŸtururken, onlar ÅŸehirlerimizin etrafında eÅŸkıyalık yapmaya kalktılar. Biz hepsini takip ettik, bekledik ki HDP ortaya çıkıp perspektifini ortaya koysun.

'EÅžKIYALIKLARINI ZÄ°RVEYE ÇIKARDILAR'

Yeni hükümet kurulduÄŸunda yaptığımız ilk iÅŸ, daha güvenoyu almadan yaptığım ilk toplantı çözüm süreci mekanizmasını oluÅŸturma toplantısı oldu. 1 Ekim'de de BaÅŸbakanlık kararnamesiyle çözüm süreci mekanizmasını ortaya koyduk. Peki cevap ne oldu 6-7 Ekim'de eÅŸkıyalıklarını zirveye çıkardılar. Biz bunlara sessiz mi kalacağız?DoÄŸu'da kendileri dışında hiçbir siyasi yapıya izin vermeyen defakto bir durum ortaya çıkarmalarına izin vermeyiz.

HDP ve CHP zulümde beraberler, Esad'ı desteklemekte beraberler. Biz etnik fark gözetmeden her biriyle beraberiz. Åžiddeti mazur görenler muhatap olma özelliÄŸini kaybederler. Çıksınlar '6-7 Ekim'de yapılanlar sürece ihanettir' desinler. VatandaÅŸlara sorsunlar bu olayları onaylayan kimse yok.

'KARARLILIÄžIMIZ TAM'

Bir kez daha sesleniyorum; hükümetin çözüm sürecindeki iradesi kesindir. Kimse bundan ÅŸüphe duymasın. Ama kamu düzenini koruma konusunda da aynı ÅŸekilde kararlıyız. Kararlılığımızı istismar etmek isteyen CHP ve HDP'ye sesleniyorum; Türkiye'nin bütünlüÄŸünü korumak Ankara'dan olmaz alana inin.

Kongreler ve seçimler vesilesiyle adım atmadığımız vatan toprağı kalmayacak. Bugün mangalda kül bırakmayan Bahçeli acaba 'seçimlerde adım atmadığım vatan toprağı kalmayacak' diyebilecek mi?" AK Parti her yerde Türk bayrağını dalgalandıracak. Bu ülkede herkesle konuÅŸabilen tek parti AK Parti'dir.

'ZÄ°KZAK ÇÄ°ZMEDÄ°K'

2002'den bu yana genel baÅŸkanımızı yasakladılar, darbe teÅŸebbüsü yaptılar, e-muhtıra verdiler, parti kapatılma davası açtılar, Gezi, Kobani provokasyonları yapıldı; tavrımız deÄŸiÅŸmedi. Zikzak çizmedik. VerdiÄŸimiz sözden geri durmadık. Namerdin tuzağıan boyun eÄŸmedik. Sadece tarihten gelen ecdadın sesini dinledik."

YENÄ°AKÄ°T

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.