Sosyal Medya

Güncel

Maden ocağında son durum

AFAD’tan yapılan açıklamaya göre madendeki çalışmalar devam ediyor.



Ermenek'te kömür ocağındaki su ve hafriyat tahliyesi, tahkimat ve arama kurtarma faaliyetinin 857 kiÅŸilik ekibin yanı sıra 2 uçak, 3 helikopter ve 128 araçla aralıksız devam ettiÄŸi belirtildi.

BaÅŸbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi BaÅŸkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, madendeki tahkimat ve güçlendirme (tünel açma) çalışmaları devam ediyor.

AFAD koordinasyonunda 5'e yakın kamu kurumu, özel ve sivil toplum kuruluÅŸundan, toplamda 857 kiÅŸilik bir ekiple arama-kurtarma faaliyetleri sürdürülüyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanı Lütfi Elvan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Karaman Valisi Murat Koca ile AFADBaÅŸkanı Fuat Oktay çalışmaları ilk günden beri yerinden koordine ediyor.

Su ve hafriyat tahliyesi, tahkimat ve arama kurtarma çalışmaları 857 kiÅŸilik ekibin yanı sıra 2 uçak, 3 helikopter ve 128 araçla aralıksız gerçekleÅŸtiriliyor. Çalışmalar sırasında kesintisiz iletiÅŸim saÄŸlanabilmesi için de 8 mobil baz istasyonu kuruldu.

Herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek ve çalışma alanının güvenli bir hale dönüÅŸtürülmesi için su çekildikten sonra çamur ve moloz tahliye ediliyor, gerekli tahkimat çalışması yapılıyor. Alan temizlendikçe pompalar aÅŸamalı bir ÅŸekilde daha aÅŸağıya indiriliyor. Çalışmalar, alana kurulan seyyar aydınlatma cihazları ile geceleri de devam ediyor. Su ve hafriyat tahliyesi için madene çok sayıda motopomp, çamur pompası, jeneratör, hidrosap getirildi.

DiÄŸer taraftan, mahsur kalan madencilerin aileleri ile sahada görevli personelin dinlenmesi ve barınması için tesisler oluÅŸturuldu. Medya çalışanları ve güvenlik güçleri için de özel alanlar kuruldu. AFAD ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın psikososyal destek ekipleri, kömür ocağında mahsur kalan madencilerin çocukları için çeÅŸitli etkinlikler düzenliyor, ailelere destek oluyor. Çocuklar için bölgede bir oyun çadırı kuruldu. Bölgeye çok sayıda çadır, battaniye ve uyku tulumu, seyyar mutfak, mobil yatakhane ile kumanya sevk edildi.

Çalışmalar, AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi'nden yönetiliyor.

YENÄ°AKÄ°T

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.