Sosyal Medya

Coğrafyamız

Barzani'den IŞİD'e 1,5 milyon dolar

IŞİD'in rehin aldığı Ezidileri kurtarmak için harekete geçen Mesud Barzani örgüte fidye olarak 1.5 milyon dolar ödendiğini açıkladı.



Kürdistan Bölgesi Hükümeti Mülteci Ä°ÅŸleri Temsilcisi Dr. Nuri Osman, IŞİD tarafından kaçırılan Åžengalli Ezidi Kürtler’le ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Åžimdiye kadar IŞİD tarafından kaçırılan 234 Ezidi Kürt’ün kurtarıldığını belirten Dr. Nuri Osman, bunlardan 150’sinin kadın olduÄŸunu söyledi.
 
Kurtarılanlardan bazılarının fidye karşılığı bazılarının da farklı yöntemlerle kurtarıldığını belirten Osman, bazı kiÅŸilerin de kendi imkanlarıyla IŞİD’in elinden kurtulduÄŸunu, kendilerinin de bu kiÅŸileri güvenli bir ÅŸekilde Kürdistan Bölgesi’ne ulaÅŸtırdıklarını kaydetti.

EZÄ°DÄ°LER Ä°ÇÄ°N 1.5 MÄ°LYON DOLAR FÄ°DYE ÖDENDÄ°!
 
Dr. Nuri Osman, IŞİD’le direkt baÄŸlantı kurmadıklarını, aracılar vasıtasıyla fidye ödendiÄŸini, son olarak 2 kadın ile 5 erkeÄŸin 30 bin dolar karşılığında serbest b
ırakıldığını sözlerine ekledi. Åžimdiye kadar kurtarılan Ezidi Kürtler için 1.5 milyon dolar ödendiÄŸini belirten yetkili, bu kiÅŸilerden 30’unun Suriye’den kurtarıldığına iÅŸaret etti.

TEVHÄ°D HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.