Sosyal Medya

Güncel

Bilgiler paralelden infaz PKK'dan

Akşam gazetesi paralel yapıyla ilgili çok tartışılacak bir habere imza attı. Buna göre, PKK'nın son infazlarında paralel yapının parmağı var



Diyarbakır'da 4 aylık hamile eÅŸiyle pazarda alışveriÅŸ yaparken silahlı saldırıya uÄŸrayan Astsubay Nejdet AydoÄŸdu’yu ÅŸehit edenlerinPKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri olduÄŸu tespit edildi. Çözüm Süreci’ne darbe vurmak için Kandil’den bağımsız hareket eden yapılanmayı mercek altına alanistihbarat birimleri, YDG-H’nin paralel yapıyla olan irtibatını ortaya çıkardı. 

AMAÇLARI KAOS YARATMAK 

Geçen yıl 17 ve 25 Aralık’ta hükümeti devirmek için yaptığı planlar deÅŸifre olan yapı, son kozunu çözüm sürecini baltalamak üzerinden oynuyor. Ä°stihbarat raporlarına göre paralel yapının doÄŸudaki uzantıları, dolaylı yollarla YDG-H’nin lider kadrosuyla kontak kurdu. Bazı eylemlerde istihbarat paylaşımı ve yönlendirme yapan paralel yapı mensupları, teröristlerin rahat hareket etmesine olanak saÄŸladığı belirlendi. Kobani eylemlerinde YDG-H üyelerini kullanan yapı, bölgede kaos yaratıp Hizbullah-PKK çatışması çıkartmayı amaçlamıştı. Gösterilerde Hüda-Par üyelerinin öldürülmesini de YDG-H üstlenmiÅŸti. 

Kaynak : AkÅŸam gazetesi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.