Sosyal Medya

Ä°slam

Kerbela şehidleri anıldı

Peygamber Efendimiz(sav)’in torunu Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşı, şehid edilmelerinin 1375. yıldönümünde Kars’ta ve İstanbul Halkalı’da toplanan binlerce Caferi tarafından yapılan törenle anıldı. Törenler Kur’an okunarak başladı.



Peygamber Efendimiz(sav)’in torunu Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşı, ÅŸehid edilmelerinin 1375. yıldönümünde Halkalı’da toplanan binlerce Caferi tarafından yapılan törenle anıldı.  Muharrem ayının 10. gününe denk gelen AÅŸure Günü’nde Caferiler tarafından düzenlenen ‘AÅŸure Matemi’ne binlerce vatandaÅŸ katıldı. Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle baÅŸladı.
Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, törende yaptığı konuÅŸmada, tüm ehlibeyt sevdalılarını selamladığını dile getirerek, Kur’an-ı Kerim’e ve ehlibeyte birlikte sarılmak gerektiÄŸini söyledi. Hazreti Muhammed’in bu iki emanetine birden sarılmanın sapkınlığın önüne geçeceÄŸini belirten Özgündüz, “Ne Kur’an’sız ehlibeyt anlaşılır ne de ehlibeytsiz Kur’an doÄŸru anlaşılır. Ä°slam’ın sıkıntısı da tam da bu noktadadır. Yani kimi ehlibeyt öne çıkardı Kur’an’ı ihmal etti, kimi ehlibeyti unutturma gayretine girdi. Bu yüzdendir ki ümmet Kur’an ve ehlibeyti doÄŸru anlayamadı ve dolayısıyla ümmeti Muhammed Ä°slam’ı doÄŸru anlayamadı. Acı gerçek bu” diye konuÅŸtu.


Ä°ÇÄ°MÄ°ZDE, KIYAMDA KALMALI


Küçükçekmece Belediye BaÅŸkanı Temel Karadeniz de, ortak bir ruhla zalimlere karşı haykırabileceÄŸimiz bir alan oluÅŸturmamız gerektiÄŸini ifade ederek, “Zalime mezhebi sorulmaz, mazlumun dinine bakılmaz. Bana ne mutlu ki, baÅŸkanlığını yapmış olduÄŸum bu beldede ehlibeyt aşıkları var, onun için akıtılan gözyaÅŸları var, onun için sinesine vuran can dostları var. Ben Kerbela ruhunun hep içimizde kıyamda kalmasını umuyorum” diye konuÅŸtu. 
Programda CAFERÄ°DER BaÅŸkanı Sinan Kılıç, Dünya Caferi Alimler BirliÄŸi CABÄ°R BaÅŸkanı Hasan Karabulut, Ehlibeyt Dayanışma Vakfı EHDAV BaÅŸkanı Ali Yeral, Beyazıt Camii Ä°mamı Ömer Kurt ve CEM Vakfı Alevi Ä°slam Din Hizmetleri BaÅŸkanı Ali Rıza UÄŸurlu dede birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

 

KARS’TA DA ANMA 
Öte yandan Kars’ta Hz. Ali Çarşı Camisi önünde toplanan kalabalık bir grup, Faikbey Caddesi üzerinden Merkez Ehlibeyt Camisi önüne kadar mersiyeler eÅŸliÄŸinde sine dövüp, zincir vurdu. Mersiyeler dinleyenleri derinden etkiledi.
Ümmü Seleme annemiz
Siyer Vakfı’nın yürüttüÄŸü 82 Ä°l 82 Sahabî projesinin 77. programı IÄŸdır’da, “Dirayet Timsali Annemiz: Ümme Seleme” baÅŸlığında yapıldı. Halkın yoÄŸun ilgi gösterdiÄŸi program, IÄŸdır Ä°l Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda icra edildi.  Kur’an’ı Kerim tilaveti ile baÅŸlayan program, IÄŸdır Ä°lim Yayma Cemiyeti BaÅŸkan Vekili Nevzat Aycil’in selamlama konuÅŸması ile devam etti. Aycil, “Böyle bir projeye ev sahipliliÄŸi yapmak, bizler için büyük bir ÅŸereftir. Bu güzel çalışmadan dolayı Siyer Vakfı’na minnetlerimi sunarım” dedi. 
Daha sonra kürsüye davet edilen Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım, katılımcıları selamlayarak sözlerine baÅŸladı. Ümmü Seleme annemizin çok farklı birisi olduÄŸuna deÄŸinen Yıldırım ÅŸöyle dedi: “Ümmü Seleme validemiz, 13 annemiz içerisinde, Hz. Hatice dışında ilk iman edenlerden biridir. Ümmü Seleme validemiz, 13 annemiz içerisinde Hz. AiÅŸe’den sonra en çok hadis rivayet eden biridir. Hz. AiÅŸe’nin rivayet ettiÄŸi hadis sayısı: 2210, Ümmü Seleme’nin rivayet ettiÄŸi hadis sayısı 378’dir. Ümmü Seleme validemiz, 13 annemiz içerisinde fetva verecek kadar ilme sahip iki annemizden biridir. Ümmü Seleme validemiz, 13 annemiz içerisinde, HabeÅŸistan’a hicret eden 3 annemizden biri, Medine’ye hicret eden ise 8 annemizden biridir. Ümmü Seleme validemiz, 13 annemiz içerisinde en son vefat eden annemizdir. O, Hicri 61, Miladi 680’de, tam 85 yaÅŸlarında bu dünyadan çekip gitmiÅŸtir. Hz. Peygamber’den sonra 50 yıl yaÅŸaması, o 50 yıl içerisinde yüzlerce hadiseye muhatap olması ve bu hadiselerde hep anneliÄŸe yakışan tavırlar sergilemesi, onu çok farklı bir noktaya getirmiÅŸtir.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.