Sosyal Medya

Siyaset

Türkiye'nin en başarılı milletvekilleri

ORC Araştırma, 7-14 Ekim tarihleri arasında yaptığı ankette, AK Parti, CHP ve MHP'li vekillerin performansını ölçtü.



ORC AraÅŸtırma, 13.900 kiÅŸiye yaÅŸadığı ÅŸehirlerin milletvekili olan isimlerin yazılı olduÄŸu bir kart verdi ve baÅŸarılı buldukları isimleri seçmeleri istendi.

Performans ölçümünde kabine üyeleri ve parti genel baÅŸkanları deÄŸerlendirmeye alınmadı.

Buna göre, Meclis'teki koltuk sayılarıyla doÄŸru orantılı olarak AK Parti'nin en baÅŸarılı 20 milletvekili, CHP'nin en baÅŸarılı 10 milletvekili, MHP'ninse en baÅŸarılı 6 milletvekili belirlendi.

AK PARTÄ°

AK Parti'de NiÄŸde Milletvekili Alpaslan KavaklıoÄŸlu ilk sırada, Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ikinci sırada, Ä°stanbul Milletvekili Mustafa Åžentop ise üçüncü sırada yer aldı.

CHP'DE KADIN VEKÄ°LLER LÄ°STEDE YOK

CHP'de ise Yalova Milletvekili Muharrem Ä°nce ilk sırada, Sinop Milletvekili Engin Altay ikinci sırada, Ä°zmir Milletvekili Aytun Çıray ise üçüncü sırada yer aldı. CHP'nin en baÅŸarılı 10 milletvekili arasında kadın vekillerin yer almadığı görüldü.

MHP'DE SÄ°NAN OÄžAN SÜRPRÄ°ZÄ°

Son olarak MHP'de ilk sırada IÄŸdır Milletvekili Sinan OÄŸan, Ä°stanbul Milletvekili Meral AkÅŸener, üçüncü sırada ise Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan yer aldı. Partinin gür sesi olan Ä°zmir Milletvekili Oktay Vural'ın 6 kiÅŸilik listede yer almadığı görülürken, Sinan OÄŸan'ın Meral AkÅŸener baÅŸta olmak üzere güçlü isimleri geride bırakması dikkat çekti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.