Sosyal Medya

Güncel

ABD'nin Silahlandırdığı Örgüt, EL Kaide'ye Teslim Oldu

ABD'nin Suriye'de silahlandırdığı ve eğittiği muhalif gruplar Suriye Devrimciler Cephesi ve Hazm Hareketi, terör örgütü El Kaide'ye teslim oldu.



Suriye Devrimciler Cephesi ve Hazm Hareketi'nin terör örgütü El Kaide'ye teslim olduÄŸu açıklandı.

6 AY BOYUNCA SÄ°LAH ALDILAR

Ä°ki grubun geçen altı ay boyunca ABD'nin öncülük ettiÄŸi koalisyondan, aralarında GRAD ve tanksavar füzelerinin de bulunduÄŸu ağır silahlar aldığı biliniyor. Telegraph'ın haberine göre, Cumartesi akÅŸamı Ä°dlib'in kuzeyinde Hazm Hareketi, askerî üslerini ve cephaneliÄŸini El Kaide'ye baÄŸlı El Nusra Cephesi'ne teslim etti. Olaydan bir gün önce El Nusra, Suriye Devrimciler Cephesi lideri Cemal Maruf'un doÄŸduÄŸu yer olan Deir Sinbal'i ele geçirmiÅŸti. Hali hazırda Hama'da El Kaide'ye karşı toprak kaybeden grubun, bu saldırı sonrasında teslim olmak zorunda kaldığı belirtiliyor.

TWITTER'DAN DUYURDULAR

El Nusra'ya teslim edilen silahlar arasında ABD'nin füzeleri olup olmadığı henüz bilinmezken, örgüt militanlarından birkaçı silahların kendilerine geçtiÄŸini Twitter 'dan duyurdu. Konu hakkında konuÅŸan analist Aymen al-Tammimi, "Bir hareket olarak Suriye Devrimciler Cephesi bitmiÅŸtir. Nusra onları güçlü oldukları Ä°dlib ve Hama'dan çıkardı. Hazm Hareketi'nin silahlandırılmasındaki ÅŸartlardan bir tanesi, grubun El Nusra'yla çalışmamasıydı. Batı 'nın onlara destek vermesi ise El Nusra için bir tehdit oluÅŸturdu" sözleriyle geliÅŸmeleri özetledi.

TEVHÄ°D HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.