Sosyal Medya

Coğrafyamız

Filistinli grup IŞİD'e katıldı

Filistin’de Ensaru Şeria isimli bir selefi grup hilafet devleti ilan eden Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)’in lideri Ebu Bekir Bağdadi’ye bağlılığını açıkladı.



Gazze Åžeridi’nde faaliyet gösteren grubun komutanı Ebu Hitab yayınladığı sesli mesajda, ‘Irak ve Åžam Ä°slam Devleti’ndeki kardeÅŸlerimize yönelik ÅŸiddetli saldırılardan dolayı, kafir batılılar ve dinden çıkmış Arapların koalisyonuna karşı, bizim elimizdeki tüm imkanlarla kendileriyle dayanışmamız ve yardımcı olmamız gerekirdi’ ifadelerini kullandı.

Grubun komutanı, IŞİD’e mal, asker ve propaganda desteÄŸinde bulunacaklarını dile getirdi.

Ebu Hitab, IŞİD’e katılma kararını Ensaru Åžeria'nın ÅŸurasında tartıştıktan sonra aldıklarını belirtti. Ebu Hitab grubun elemanlarına nerede olursa olsun IŞİD’e karşı çalışan tüm tarafların vurulması çaÄŸrısı yaptı.

Ä°lk defa bir Filistinli grup IŞİD’e baÄŸlılık açıkladı.

IŞİD, Filistinlileri eÄŸittiÄŸini açıklamıştı

IŞİD, 19 Nisan’da Suriye’deki eÄŸitim kamplarında ‘IŞİD’in Gazze Mücahitleri’ olarak adlandırdığı bir grubun görüntülerini yayınlamıştı.

IŞİD, ‘Gazzeli Mücahitler’ olarak isimlendirdiÄŸi grubun ‘Åžeyh Ebu Nur Makdisi Tugayı’ adı altında Suriye’deki askeri eÄŸitim kamplarında Gazze’ye girmek üzere eÄŸitildiÄŸi bilgisini vermiÅŸti. 

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.