Sosyal Medya

Güncel

Atalay: Süreçte yanlış yapan darbeyi yer

AKP Sözcüsü Atalay, çözüm sürecinin devam ettiğini belirterek "Kim çözüm sürecinde yanlış yaparsa, olumsuzluklar getirirse en büyük darbeyi o yer" dedi. Atalay'a göre Kobani eylemlerinde en büyük darbeyi HDP aldı.



Adalet ve Kalkınma Partisi Sözcüsü BeÅŸir Atalay, çözüm sürecinin kendi mecrasında yürüdüÄŸünü söyledi. Atalay, 6-7 Ekim olaylarının en büyük darbeyi, sokaÄŸa çıkma çaÄŸrısı yapan HDP'nin yediÄŸini belirterek, "Dünkü tekrar çaÄŸrıları vs biraz da öncekini telafi edici strateji olarak deÄŸerlendirilebilir. Genel BaÅŸkanı ve HDP demokratik bakış açısından, özgürlükçü bakış açısından büyük darbe yediler, telafi edemezler. Åžiddeti çağıran ÅŸiddet gölgesinde siyaset isteyenler asla mesafe alamazlar, çok zarar gördüler" dedi.

BeÅŸir Atalay, AKP kampının sürdüÄŸü Afyonkarasihar'da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazetecilerin çözüm sürecine iliÅŸkin sorularını yanıtlayan Atalay, çözüm sürecinin dinamik bir süreç olduÄŸunu ve hükümetin bu konuda sürekli kararlılık vurgusu yaptığını söyledi. Atalay ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Bu tür süreçler her ülkede yürüdüÄŸü yerlerde düz bir çizgi olarak yürümez. Zaman zaman kırılma noktaları olur. Büyük sabır ve kararlılıkla yürütmek lazım. Sorun varsa sorun çözülecek."

Bölgeden sürece destek daha fazla

Atalay, milletvekilleriyle yaptıkları istiÅŸarelerden bölgeden daha fazla güvenlik talebi olduÄŸunu ancak sürece desteÄŸin de arttığını söyledi. Atalay, "Bölgede hem örgüt kendi yandaÅŸlarından, hem parti, eski desteÄŸi alamayacak. Ä°nsanlar çözüm sürecini yaÅŸadılar, bunun sürmesini istiyorlar. Kim çözüm sürecinde yanlış yaparsa, olumsuzluklar getirirse en büyük darbeyi o yer. Böyle dalgalanmalarla çözüm sürecine birÅŸey olmaz. Kararlı ve samimi çabamız var" dedi.

TEVHÄ°D HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.