Sosyal Medya

Coğrafyamız

Terörist İsrail'in Mescid-i Aksa planı!

Eski Kudüs Müftüsü ve Mescid-i Aksa İmamı açıklamalarda bulundu.



Terör devleti Ä°srail'in 1967 yılından bu yana ilk kezMescid-i Aksa'ya giriÅŸleri gün boyu kapatması,"Aksa’nın Ä°brahim Camisi gibi Müslümanlar ile Yahudiler arasında bölünmesi için kamuoyunun hazırlanması" ÅŸeklinde yorumlandı.

Ä°srail yönetiminin ÅŸu sıralarda Mescid-i Aksa'nın bölünmesi için parlamentoda çalışmalar yaptığı, bu tür uygulamalarla Müslümanların nabzını ölçtüÄŸü belirtildi.

Eski Kudüs Müftüsü ve Mescid-i Aksa Ä°mamıİkrime Sabri, Ä°srail yönetiminin 1994’te El Halil’deki Ä°brahim Camisi'ni Yahudilerle Müslümanlar arasında paylaÅŸtırdığını hatırlatarak, "Ä°srail Parlamentosu Knesset'te Mescid-i Aksa'nın bölünmesine iliÅŸkin çalışmalar yapılıyor. Bu yönde çıkacak bir kararı tanımayacağız ve Ä°brahim Camisi'nde yaÅŸanan trajedinin Aksa'da tekrarlanmasına müsaade etmeyeceÄŸiz” dedi.

Mescid-i Aksa'nın 1967'den bu yana ilk defa tamamen kapatıldığını dile getiren Sabri, ÅŸunları söyledi:

"Biz Aksa’yı korumaya devam ettiÄŸimiz sürece Ä°srail bu gibi adımlar atma cüretinde bulunamayacaktır. Müslümanların Mescid-i Aksa’da bulunduÄŸunu gördükçe bu planlarını gerçekleÅŸtiremeyecekler. Biz de buna izin vermeyeceÄŸiz."

Kudüs’teki Filistinlilerin Aksa’nın tamamen kapatılmasına karşı gösterdikleri tepkiden duyduÄŸu memnuniyeti dile getiren Sabri, Ä°slam ülkelerinin liderlerini ise gereken tepkiyi göstermedikleri gerekçesiyle eleÅŸtirdi.

Sabri, Ä°srail yönetiminin Mescid-i Aksa'ya giriÅŸleri kapatarak "aşırı saÄŸcı Yahudileri memnun etmek" istediÄŸini dile getirdi.

'Ä°SRAÄ°L, AKSA'YI BÖLME PLANLARI ÜZERÄ°NDE ÇALIÅžIYOR'

Öte yandan, Mirasımız DerneÄŸi Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Muhammed Demirci, Ä°srail'in bu tür uygulamalarla Müslümanların nabzını yokladığını vurgulayarak, "Ä°srail, Aksa'yı bölme planları üzerinde çalışıyor, yaptıklarıyla da Müslümanların tepkisini ölçüyor" diye konuÅŸtu.

Ä°srail'in "Mescid-i Aksa'yı bölme planı" yaptığını savunan Demirci, ÅŸunları kaydetti:

"Bölünme ilk etapta mekansal olacak. Bu da Müslümanlar ve Yahudilerin ziyaret yerleri ayrılarak yapılacak. Zamansal bölünme de 9 saat Müslümanlara, 9 saat Yahudilere ayrılması ÅŸeklinde gerçekleÅŸecek."

Ä°srail'in yıllardır izlediÄŸi politikayla Kudüs ÅŸehri ve bölünmesine yönelik emrivaki yaptığını belirten Demirci, "Ä°srail, Mescid-i Aksa'yı 1967'den bu yana ilk kez tamamen kapatarak gerilimi tırmandırma yoluna baÅŸvurdu. Önümüzdeki günlerde benzeri uygulamaların yaÅŸanmaması için bu durumun önlenmesi gerekiyor" dedi.

Ä°srail'in kurucusu David Ben Gurion'un "Kudüssüz Ä°srail'in bir anlamı yok, tapınaksız Kudüs'ün de bir anlamı yok" ÅŸeklindeki sözlerine dikkati çeken Demirci, "Ä°srail'in baÅŸlıca hedefinin Aksa'yı kontrol altına almak olduÄŸunu" ifade etti.

'MÜSLÜMANLAR BU Ä°HLALLERE SESSÄ°Z KALMAMALI'

Aksa'da Ä°srail'in söz konusu planlarına karşı savunma görevi yürüten öÄŸrenciler ve murabıtlar olduÄŸunu aktaran Demirci ÅŸöyle devam etti:

"Ä°slam dünyası, Ä°srail'in Aksa'yı bölme planının karşısında durmalı. Müslümanlar bu ihlallere sessiz kalmamalı. Mescid-i Aksa yalnızca Arapları ya da Filistinlileri deÄŸil dünya üzerindeki bir milyardan fazla Müslümanı ilgilendiren bir meseledir. Ä°slam ülkeleri resmi düzeyde kesin sonuca götüren tavır almalıdır."

Demirci, 23 Kasım'da Ä°srail'in Mescid-i Aksa'yı bölme planlarıyla mücadelenin yollarını görüÅŸmek üzere toplantı düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya zaman zaman giriÅŸine izin veriliyor. El Halil’deki Ä°brahim Camisi'nde de 1994 yılına kadar Yahudiler, belli saatlerde Hazreti Ä°brahim’in mezarını ziyaret ediyordu. Baruh Goldstien isimli aşırı saÄŸcı Yahudinin 25 Åžubat 1994'te cami cemaati üzerine ateÅŸ açarak 29 Filistinliyi öldürmesinin ardından Ä°srail yönetimi, güvenlik gerekçesiyle camiyi ikiye bölmüÅŸtü. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.