Sosyal Medya

Güncel

Suriye ve Irak'ta IŞİD'e 10 hava saldırısı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, cumartesi günü Kobani yakınlarındaki IŞİD mevzilerine beş hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı. Irak'ta da beş ayrı bombardıman yapıldı.



ABD Merkez Kuvvetleri Komutanlığı (CENTCOM), ABD'ye baÄŸlı savaÅŸ uçaklarının Kobani (Ayn el Arap) yakınlarındaki IŞİD mevzilerine beÅŸ ayrı hava saldırısı düzenlediÄŸini duyurdu. 

CENTCOM'un açıklamasına göre, Kobani yakınlarında yapılan bombardımanda IŞİD'e ait mevzilerin yanı sıra IŞİD üyelerinin kullandığı binalar da hedef alındı.

Merkez Kuvvetler Komutanlığı ayrıca, Irak'ta Musul Barajı'nın güneybatısında IŞİD'e ait bir aracın curulduÄŸunu, Kaim'de ise dört araç ve dört binanın hedef alındığını açıkladı.

 

PeÅŸmerge güçleri Kobani'nin batısındaki bir binayı karargah olarak kullanıyor. [FotoÄŸraf: Al Jazeera Türk / Can Hasasu]
 

 

PeÅŸmerge Kobani'de mevzilendi

Irak'tan gelen ve iki gündür Åžanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bekleyen peÅŸmerge güçleri Kobani'ye giriÅŸlerinin ardından kasabaın batısındaki bir binayı merkez olarak belirledi. 

Buradan birlikleri Kobani'nin çeÅŸitli boktalarına sevk eden peÅŸmerge güçleri IŞİD'in olası saldırılarına karşı mevzilendi. 

Sınır bölgesindeki Al Jazeera muhabiri Can Hasasu, peÅŸmerge ile IŞİD arasında ÅŸu ana kadar herhangi bir sıcak çatışma yaÅŸanmadığını söyledi. Koalisyon uçakları da peÅŸmergenin giriÅŸinden bu yana herhangi bir bombardıman gerçekleÅŸtirmedi.

Reuters'a konuÅŸan ve PYD'nin ilan ettiÄŸi Kobani kantonu dış iliÅŸkiler bakan yardımcısı Ä°dris Nassan, "Eksik olan ÅŸey silah ve cephaneydi, bunların gelmesi bir de bunlara daha fazla savaÅŸçının eklenmesiyle savaşın dengesinin deÄŸiÅŸmesine katkı saÄŸlayacaktır" dedi.

Gece giriş yapmışlardı

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi tarafından Kobani'de IŞİD'e karşı savaÅŸmak üzere gönderilen peÅŸmergeler, Urfa'daki iki günlük beklemenin ardından Kobani'ye girmiÅŸti.

Araçlar, Kobani'ye beÅŸli gruplar halinde ve Yumurtalık köyü üzerinden geçti. IŞİD'in havan saldırısından korunmak için her beÅŸ peÅŸmerge aracından sonra bir süre beklendi.

PeÅŸmergelerin Kobani'ye giriÅŸi öncesinde koalisyon uçaklarının IŞİD'e yönelik bombardımanı da yoÄŸunlaÅŸtı.

 

 
 

 

Kaynak: Al Jazeera ve Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.