Sosyal Medya

YaÅŸam

İstanbulluya yeni metro müjdesi

Yenikapı'dan Maslak'a uzanan metro hattının İstinye ayağı için düğmeye basıldı. Sabah'ın haberine göre, İstanbul Boğazı'ndaki trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla yeni bir metro hattı için çalışma başlatıldı.



Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Kadir TopbaÅŸ'ın yerel seçim döneminde duyurduÄŸu"Sarıyer, AyazaÄŸaÄ°TÜ- Ä°stinye Raylı Sistem Projesi" için çalışmalara baÅŸlanacak.

Yenikapı'dan Maslak'a kadar uzanan metro hattı, Ä°TÜ AyazaÄŸa istasyonundan yeni baÄŸlantılara sahip olacak. Seyrantepe'den gelerek AyazaÄŸa'nın içinden geçen hat, Ä°stanbul Teknik Üniversitesi istasyonundan sonra, Ä°stinye Park AVM ve Ä°MKB'nin yanından Ä°stinye'ye inecek. Bu sayede BoÄŸaz'ın etrafı metro ağıyla sarılmış olacak.

UZUNLUÄžU 8 KÄ°LOMETRE

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi Ulaşım Planlama MüdürlüÄŸü tarafından baÅŸlatılan çalışmalar kapsamında, yaklaşık 8 kilometre uzunluÄŸundaki metro hattının güzergâh ve hat bazlı ulaşım etütleri ile istasyon yerlerinin tespit edilmesi için çalışma yapılacak. 240 gün sürecek çalışma kapsamında, üç farklı güzergâh hazırlanarak hangi noktalara istasyon konulacağı tespit edilecek. Yeni metro ağının Avrupa Yakası'nın BoÄŸaz trafiÄŸini de azaltması hedefleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.