Sosyal Medya

Dünya

Moskova Tıp Fakültesindeki başörtüsü sorunu çözüldü

Rusya Müftüler Konseyi ile Tıp Fakültesi yönetimi arasında yapılan görüşmeler sonrası Müslüman kız öğrencilerin başörtüsü veya şapka ile derslere devam edebilecekleri açıklandı



Rusya Müftüler Konseyi BaÅŸkan Yardımcısı RuÅŸen Abbyasov Tıp Üniversitesi Rektörü Andrey Kamkin ile bir görüÅŸme yaptı. GörüÅŸmede geçtiÄŸimiz günlerde yayınlanan ve Müslüman kız öÄŸrencilerin baÅŸörtüsü ile eÄŸitime devam edemeyeceklerini öngören kararname gündeme alındı.

Toplantıda taraflar öÄŸrencilerin dini vecibelerini dikkate alarak eÄŸitime devam edebilme konusunda görüÅŸ alışveriÅŸinde bulundular. Tıp Üniversitesi Rektörü Andrey Kamkin kararnamenin okul disiplini için önemli olduÄŸunu fakat Müslüman kız öÄŸrencilerin dini vazifelerinin de gözetilmesi gerektiÄŸini söyledi.

Toplantı sonrası taraflar Tıp fakültesinde eÄŸitim gören Müslüman kız öÄŸrencilerin baÅŸka öÄŸrenciler gibi uzun beyaz önlük ve baÅŸlarına saçları görünmeyecek ÅŸekilde ÅŸapka ya da beyaz eÅŸarp takabilecekleri konusunda anlaÅŸmaya vardı. Böylece üniversitedeki baÅŸörtüsü sorunu çözülmüÅŸ oldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.