Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'nin üç şartına destek

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande üç konuda Türkiyeye destek vereceklerini açıkladı.



Fransa CumhurbaÅŸkanı François Hollande, Türkiye'nin IŞİD ile mücadelede Türkiye'nin önerdiÄŸi üç ÅŸarta destek vereceklerini söyledi. Hollande, "Türkiye ile yapacağımız iÅŸbirliÄŸi çerçevesinde uçuÅŸa yasak bölge, güvenli bölge ve gerekli malzeme desteÄŸinin saÄŸlanması konusuna destek verilmesi gerektiÄŸini düÅŸünüyoruz" ifadesini kullandı. ErdoÄŸan ile bir süredir Suriye ve Irak konusunu görüÅŸtüklerini belirterek konunun daha iyi ele alınması için ErdoÄŸan'ı Paris'e davet ettiÄŸini kaydetti.

IŞİD'LE ESED REJİMİ ORTAK

Hollande, ÅŸöyle devam etti: "IŞİD'le mücadelede baÅŸta Irak hükümeti olmak üzere tüm tarafların buna destek olması gerekiyor. Zaten bölgede tek bir düÅŸmanımız olmadığının bilincindeyiz. IŞİD ve aynı zamanda BeÅŸÅŸar Esed var. Hala sivilleri, kadın ve çocukları hedef alan saldırılar düzenliyorlar. Uzun zamandır IŞİD ile Esed rejimi arasında bir ortaklık olduÄŸunu düÅŸünüyoruz."

SADECE KOBANİ'DE DEĞİL

Özgür Suriye Ordusu'na verdikleri desteÄŸi bir kez daha dile getiren Hollande, "ÖSO'ya destek verilmesi gerekli" dedi. Hollande, "Bu dramın sadece Kobani'de yaÅŸanmadığını biliyoruz. Gerekenin yapılması konusunda Türkiye'ye desteÄŸimiz tam." ÅŸeklinde konuÅŸtu. Hollande, öte yandan Türkiye'nin AB üyeliÄŸi konusunda da, Fransa'nın bloke ettiÄŸi fasılların açılmasına destek vereceklerini söyledi.


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.