Sosyal Medya

Coğrafyamız

PeÅŸmerge Kobani'ye buradan girdi!

İki gündür Urfa'da bekleyen Peşmerge beklenenin aksine Mürşitpınar'dan değil Yumurtalık Köyü'nden geçerek Kobani'ye girdi.



Türkiye üzerinden Kobani’ye (Ayn El Arab) geçmek üzere yola çıkan peÅŸmerge birliÄŸi iki gün Åžanlıurfanın Suruç ilçesinde bekledikten sonra Kobani'ye geçti.

DoÄŸu cephesinde çatışmalar, Kobani’ye tek karayolu giriÅŸi olan, MürÅŸitpınar sınır kapısı yakınlarında sürüyor. Bu durum zırhlı olmayan peÅŸmerge araçlarının sınır kapısını kullanarak intikalini riskli hale getiriyor. On kiÅŸilik öncü peÅŸmerge birliÄŸi Kobani’deki incelemelerini sürdürürken iÅŸ makinaları hem Suriye hem de Türkiye tarafında yol çalışmalarına baÅŸlamıştı. PeÅŸmerge iÅŸte bu yol üzerinden Kobani'ye girdi.

Türkiye’nin Yumurtalık köyüne bakan, Kobani’nin batı tarafı, diÄŸer cephelere oranla daha güvenli. DoÄŸu ve güney cephelerinde IŞİD ile YPG güçleri arasında ÅŸiddetli sokak çatışmaları yaÅŸanıyor. 

Kobani'nin batı tarafında ise YPG güçleri saklanma gereÄŸi duymadan, rahat bir ÅŸekilde dolaşıyor. Bunun en büyük nedeni koalisyon uçaklarının bombarıdımanından çekinen IŞİD güçlerinin batı tarafındaki geniÅŸ düzlüklere çıkamaması.

Yumurtalık geçiÅŸinde yol çalışması

Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin geçiÅŸi için geçici olarak açılan ve güvenliÄŸi Türk askeri tarafından saÄŸlanan Yumurtalık köyü yakınındaki alana altı iÅŸ aracı girerek sınır tellerinin yanında yol düzeltme çalışaması yapmaya baÅŸladı. Aynı sıralarda Suriye tarafında bulunan bir dozer araçların demriyolunu rahat bir ÅŸekilde geçebilmesi için toprak rampalar hazırlıyordu. Bütün bu çalışmaların ardından ‘peÅŸmerge konvoyu Kobani’ye batı tarafından geçerek Kobani'ye girdi. 

Kaynak : Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.