Sosyal Medya

Coğrafyamız

Aksa Hatibi:

Mescidi Aksa hatibi Şeyh Muhammed Selim, Siyonist işgalcilerin saldırılarına karşı Mescidi Aksa'ya sahip çıkılmasını istedi.



Bugün Mescidi Aksa'da Cuma namazını kıldıran Aksa hatibi Åžeyh Muhammed Selim, hutbede Ä°slâm ülkelerine ve Arap ülkelerine çaÄŸrıda bulunarak siyonist tehdit karşısında Ä°slâm'ın ilk kıblesine sahip çıkmalarını istedi. Åžeyh Muhammed Selim, iÅŸgal rejiminin Mescidi Aksa üzerindeki tahakkümünün tamamen gayri meÅŸru olduÄŸuna dikkat çekerek Ä°slâm ülkelerinden bu kutsal mabetle ilgili hukuki dayanaklarını kullanmalarını istedi.

Åžeyh Muhammed Selim, Cuma hutbesinde iÅŸgal rejiminin dün Mescidi Aksa'yı tamamen ibadete kapatması olayına temas ederek, böyle bir günün Ä°slam'ın ve Müslümanların tarihinde en kara bir gün olduÄŸunu vurguladı.

Siyonist iÅŸgalcinin bu kutsal mabedi ibadete kapattıkları günün tehlike yönünden haçlı ordularının Kudüs'e girip seksen sekiz yıl ibadete engel olmalarından farklı olmadığını vurgulayan Muhammed Selim bugün Kudüs'ün ve Mescidi Aksa'nın çok ciddi tehditlerle karşı karşıya olduÄŸunu vurguladı.

Mescidi Aksa'nın imam ve hatibi, bugünkü Cuma hutbesinde siyonist iÅŸgalcinin Filistinlilerin Kudüs'teki evlerini gasp etmek amacıyla ağır vergi uygulamalarına baÅŸvurduÄŸunu, büyük borçlar çıkardığını, ev sahiplerinin bu borçları ödeyememelerini de evlerini gasp etmek için gerekçe olarak kullandığını hatırlattı.

Ä°ÅŸgalci siyonistlerin son zamanlarda iyice sıklaÅŸtırdıkları Mescidi Aksa baskınlarının bu kutsal mabedi ziyaret deÄŸil kirletme ve Müslümanların huzur içinde ibadetlerini yerine getirmelerini engelleme amaçlı olduÄŸunu ifade eden Muhammed Selim, yaÅŸanan olayların bölgede bir din savaşının sinyallerini taşıdığına dikkat çekti.

TEVHÄ°D HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.