Sosyal Medya

Güncel

28 Şubat'ın son tutuklusuna da tahliye

28 Şubat sürecinde yargılandığı davada mahkum olan ve denetimli serbestlik kapsamında tahliye edilen Fahri Memur'u, Malatya E Tipi Kapalı Cezaevinden tahliye edildi



28 Åžubat sürecinde yargılandığı davada hüküm giyen Fahri Memur, 8 yıl hapis yattıktan sonra Malatya E Tipi Kapalı Ceza ve Ä°nfaz Kurumu'ndan tahliye edildi.

Memur, gönüllüsü olduÄŸu Ä°slami Dayanışma Vakfının üyeleriyle birlikte "Malatyalılar Davası"nda yargılandı.

"Terör örgütü kurmak ve yöneticisi olmak" suçlamasıyla 2000-2001 yıllarında tutuklu yargılanan Memur daha sonra tahliye edildi.

Yargıtay'ın hapis cezasını onaması üzerine 2006 yılında tutuklanan ve Malatya E Tipi Cezaevi'nde 8 yıl hapis yatan Memur, denetimli serbestlik kapsamında tahliye edildi.

Fahri Memur'u Malatya Tipi Kapalı Ceza ve Ä°nfaz Kurumu'nun önünde eÅŸi Fatma, kızları Merve (22) ve Hatice, oÄŸlu Abdulvahap (17), annesi Hatice Memur (76) ile kendisi gibi tutuklanan ve Mayıs ayında tahliye edilen Zekeriya Åžengöz, arkadaÅŸları, yakınları, Malatya BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Ä°l BaÅŸkanı Bülent Tüfenkci, Malatya BüyükÅŸehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu ve YeÅŸilyurt Belediye BaÅŸkanı Hacı UÄŸur Polat karşıladı.

Fahri Memur, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, 28 Åžubat sürecini hatırlatarak, ÅŸunları söyledi:

"28 Åžubat süreci... Bu süreci kimilerimiz içeride yaÅŸadı, kimilerimiz dışarıda bu sürecin eziyetlerini çekti. Bize düÅŸen de Zeki baba ile bana düÅŸen de bu eziyeti içeride çekmekmiÅŸ, çektik ve çıktık. Hamdolsun bir sıkıntımız yok. Ä°çeride de dışarıda da olsak bu eziyeti çekecektik. Bize düÅŸen içeride çekmekmiÅŸ. Kimseye karşı da bir kinimiz, öfkemiz yok ama bu Müslümanlara, insanlarımıza bu zulmü reva görenlere de hakkımızı helal etmiyoruz. Biz onları Allah'a havale ediyoruz. Bazı zavallıların dediÄŸi gibi 'ocaklarına ateÅŸ düÅŸsün' de demiyoruz ama sadece Allah, müstahaklarını versin, diyoruz. Neyi hak etmiÅŸlerse Allah onu versin." 

Memur, bir gazetecinin özgürlüÄŸüne kavuÅŸtuÄŸunu ifade ederek, duygularını sorması üzerine, "ÖzgürlüÄŸe kavuÅŸmak... ÖzgürlüÄŸü ben farklı tanımlıyorum, farklı anlıyorum. Özgürlük, Yaradan'a kul olmaktır. Yaratılmışlara kul olmaktan kurtulup Yaradan'a kul olmaktır. O anlamda biz içerideyken de özgürdük. Hatta dışarıdan daha da özgürdük, diyebilirim" dedi.

BÜTÜN MÄ°LLETÄ° SAÄžDUYUYA DAVET EDÄ°YORUZ

Zeki Baba olarak da bilinen Zekeriya Åžengöz de artık önlerine bakacaklarını belirterek, ÅŸunları kaydetti:

"28 Åžubat sürecinde bir sıkıntı yaÅŸadık ama bütün Müslümanlar ve bütün saÄŸduyulu insanlar tecrübe edindi. Åžimdi bundan sonrası için toplumsal saÄŸduyuyu hep beraber, birlikte onarmanın, tamir etmenin, ihya etmenin yollarını arayacağız ve bu hususta da kararlıyız. GüneydoÄŸu'daki kardeÅŸlerimiz, halkların büyük bir kısmı saÄŸlıklı bir ÅŸekilde barış ve özgürlüklerine kavuÅŸacaklar ve kavuÅŸmak üzeredirler. Åžu andan itibaren bütün vatandaÅŸlarımızın üzerine düÅŸen bu barış sürecini ciddi bir ÅŸekilde deÄŸerlendirmeleri ve buna kafa yormaları ve bu hususta saÄŸduyuya çağırmaları ve yapılacak herhangi bir yaÄŸma, talan ve halkın özgürlüklerine müdahale olabilecek her türlü ÅŸeyden kaçınmaları gerekiyor."

Zekeriya Åžengöz de 27 Mayıs 2014 tarihinde yine Malatya E Tipi Kapalı Ceza Ä°nfaz Kurumu Kampüsü'nde devam eden tutukluluÄŸundan kurtulmuÅŸ ve tahliye edilmiÅŸti. 

Fahri Memur, konuÅŸmaların ardından kendisini bekleyen ailesinin yanına gitti. Çocuklarına sarılan Memur, "Abdulvahap, iÅŸte ÅŸimdi lise 3'e gidiyor. Ä°ÅŸte bu süreci hep birlikte yaÅŸadık. Bizden çok dışarıdakiler yaÅŸadı. Biz ceza çekmedik. Cezayı dışarıdaki 80 yaşındaki ana çekti. Cezayı bu çocuklar çekti. Yanlarında olmamız gerekirken..." ifadesini kullandı.

TEVHÄ°D HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.