Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kobani son dakika PeÅŸmerge niye giremedi?

Kobani için gözler Peşmerge'de ancak gelen son dakika haberlere göre henüz Kobane'ye girmediler. Kobani son durumu ve Peşmergeyle ilgili son gelişmeler.



KOBANÄ°'de kızılca kıyamet koparken PeÅŸmerge hala Türkiye'de bekliyor. 2 gün önce gelen PeÅŸmerge güçleri Suruç'ta bulunuyor. Kobani'ye giden ÖSO mensupları ise 3 cephede savaÅŸmaya baÅŸladı. 

Dün sadece 10 kiÅŸilik bir PeÅŸmerge grubu Kobani'ye geçmiÅŸti. 

Kobani’de IŞİD'e karşı savaÅŸmak için Irak Bölgesel Kürt Yönetiminin gönderdiÄŸi peÅŸmergelerin Suruç’taki bekleyiÅŸleri sürüyor. Önceki gün gelen
 peÅŸmerge birlikleri Çukobirlik'in Suruç’taki depo binasında bekletiliyor.

PeÅŸmerge grubuna ait 2 tanker bugün yakıt ikmali yaptı. Polis ekipleri, ikmal sırasında çevrede güvenlik önlemi aldı.

HAZIRLIK YAPIYORUZ GEÇECEĞİZ

Petrol istasyonunda benzin alırken, peÅŸmergelere Türkçe rehberlik eden ve güvenlik nedeniyle ismini açıklamayan kiÅŸi, açıklamalarda bulundu. 

Bekletildikleri yerde durumlarının iyi olduÄŸunu ve morallerinin yerinde olduÄŸunu belirten rehber, “Kobanê’ye geçmek için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Moralimiz son derece yüksek. Halkımıza birkaç gün içerisinde müjdeyi vereceÄŸiz” dedi.

Söz konusu kiÅŸi Kobanê’ye ne zaman geçeceklerine iliÅŸkin ise, güvenlik nedeniyle bilgi veremeyeceklerini söyledi.

10 KİŞİLÄ°K PEÅžMERGE GERÄ° DÖNDÜ

Dün sınırı geçerek Kobani'ye giden 10
 peÅŸmerge komutanının burada PYD temsilcileri ile bir araya gelerek peÅŸmergenin konumlanacağı bölgeler üzerine görüÅŸ alışveriÅŸinde bulunduÄŸu bildirildi.

PeÅŸmergenin sınırı geçmesinin ardından Kobani'de güvenli bölge olarak belirlenen kentin batısındaki 3 ayrı noktaya konumlanacağı ve burada YPG güçlerini eÄŸitmesi konusunda anlaÅŸmaya varıldığı kaydedildi.

Yapılan görüÅŸme sonrası akÅŸam saatlerinde yeniden Türkiye'ye dönen heyetin peÅŸmergenin uygun zemin ve ÅŸartların oluÅŸması ile Kobani'ye geçeceÄŸini ifade edildi. Ancak bunun ne zaman gerçekleÅŸeceÄŸine iliÅŸkin bilgi verilmedi.

200 KİŞİLÄ°K ÖSO SAVAÅžTA

Kobani’deki kaynakların aktardığı bilgilere göre, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından kasabaya gönderilen yaklaşık 200 kiÅŸilik grup IŞİD’e karşı cephede aktif olarak savaÅŸmaya yapmaya baÅŸladı.

ÖSO mensupları bölgenin doÄŸu, güney ve batı cephelerinin hepsinde IŞİD’e karşı savaşıyor.

KOBANÄ°'DE SON DURUM

Kobani’deki Irak Åžam Ä°slam Devleti’ne (IŞİD) ait hedefler koalisyon güçlerine baÄŸlı savaÅŸ uçakları tarafından vurulmaya devam ediliyor. Sabah saatlerindeki saldırıda kasabanın doÄŸusundaki IŞİD hedefleri vuruldu.
 

 

KESKÄ°N NÄ°ÅžANCILAR SIK SIK ATEÅž ETTÄ°

47 gün önce Telabyad ile Carablus'tan yola çıkan ve güzergahındaki yüzlerce köyü ele geçirip binlerce Suriyeli'nin sınırı aÅŸarak Türkiye'ye sığınmasına neden olan IŞİD militanlarının Kobani'de YPG güçleri ile çatışması sürüyor. Birkaç gündür aralıklarla çatışmaların olduÄŸu Kobani'de, dün akÅŸam baÅŸlayan hareketlilik bugün de devam etti.

TEVHÄ°D HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.