Sosyal Medya

EÄŸitim

Türkiye'nin önceliklerini temsil ettik

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, UNESCO Türkiye Milli Komisyonunun (UTMK) 2. Büyük Buluşması'na katıldı. Bakan Avcı burada yaptığı konuşmada, Türkiye Milli Komisyonu'nun UNESCO içinde Türkiye'yi ve Türkiye'nin önceliklerini yüksek düzeyde temsil ettiğini belirtti.



 UNESCO Türkiye Milli Komisyonunun (UTMK) 2. Büyük BuluÅŸması, Antalya Belek'te baÅŸladı. Toplantının açılışına, Millî EÄŸitim Bakanı Nabi Avcı, CumhurbaÅŸkanlığı BaÅŸ Danışmanı Mustafa Ä°sen, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu BaÅŸkanı Prof. Dr. M. Öcal OÄŸuz, Kültür ve Turizm Bakanlığı MüsteÅŸarı Prof. Dr. Haluk Dursun, DışiÅŸleri Bakanlığı MüsteÅŸar Yardımcısı Ali Kemal Aydın da katıldı.


 

"UNESCO BM'nin Yüz Akı"

Bakan Avcı, UNESCO Türkiye Milli Komisyonunun (UTMK) 2. Büyük BuluÅŸması'nda yaptığı konuÅŸmada, büyük ÅŸemsiyeyi oluÅŸturan BirleÅŸmiÅŸ Milletler'in (BM) sorunların çözümünde yetersiz kaldığını, buna karşılık UNESCO'nun BM'nin yüz akı olduÄŸunu söyledi.

UNESCO'nun BM'nin istisnai bir kuruluÅŸu olduÄŸunu ifade eden Bakan Avcı, "Hem uluslararası düzlemde hem de bizimle olan ikili iliÅŸkilerde UNESCO çok büyük katkılarda bulundu. UTMK da pek çok baÅŸka üyesi olduÄŸumuz uluslararası kuruluÅŸlardan fazla UNESCO içinde Türkiye'yi, Türk kültürünü ve Türkiye'nin önceliklerini, beklentilerini yüksek düzeyde temsil etme imkânı buldu" diye konuÅŸtu.

Bakan Avcı, UTMK'nın ne kadar az imkânlarla ne güzel iÅŸler yaptığının anlatıldığını söyleyerek, "Bize bundan sonra özellikle MEB olarak bu konuda neler yapmamız gerektiÄŸi de çok nazikane hatırlatılmış oldu. Biz mesajı aldık. Önümüzde bütçe görüÅŸmeleri baÅŸlıyor ve UTMK'nın kendine ait bir yerinin olması için kullanmak kararındayız" ifadelerini kullandı.


 

Türkiye'de 50 milyon insan hayat boyu öÄŸrenime katıldı

Bakan Avcı daha sonra, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu (UTMK) 2. Büyük BuluÅŸması kapsamında gerçekleÅŸtirilen UTMK Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Adnan Boyacı'nın moderatörlüÄŸünde, UNESCO Genel DirektörlüÄŸü EÄŸitim Sektörü Uzmanı Sabhi Tawil, MEB Strateji GeliÅŸtirme BaÅŸkanlığı Daire BaÅŸkanı Ahmet Er ve UTMK EÄŸitim Sektörü Uzmanı Esra HatipoÄŸlu'nun katıldığı EÄŸitim Sektörü Panelini izledi.

Panelin ardından Bakan Avcı, ÅŸu anda Türkiye'de 50 milyona yakın insanın hayat boyu öÄŸrenime katıldığını belirtti.

Bakan Avcı, uluslararası istatistiklerde kilise korosundan ÅŸarkı söyleyen birinin de istatistiklere dahil edildiÄŸini bildirerek, "Ama ÅŸu anda Türkiye'de bütün camilerde insanlar en az yarım saattir bir eÄŸitimden geçiyorlar ve bu hiçbir istatistikte görünmüyor. Buna benzer pek çok istatistiksel verimiz gerçekten yansımıyor. Hem toplamadaki zaafımız hem de neleri toplayacağımızı çok iyi bilmemekten kaynaklanan zaaflarımızı gidermek için çalışıyoruz" diye konuÅŸtu.

Aralık ayındaki Millî EÄŸitim Åžurası'nda görüÅŸülecek temel konulardan birinin de öÄŸretmen verimliliÄŸinin arttırılması olduÄŸunu kaydeden Bakan Avcı, ÖÄŸretmen Strateji Belgesi'nin de güncellenerek ocak ayı başında yayınlanacağını ifade etti.

Paneldeki soru cevap kısmının ardından, Bakan Avcı'nın toplantıya katılanlar onuruna verdiÄŸi öÄŸle yemeÄŸine geçildi.

YENÄ°AKÄ°T
 

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu yarın bitiyor

UTMK'nın iki yılda bir gerçekleÅŸtirdiÄŸi toplantıların ikincisi yarın sona erecek.

UNESCO Genel DirektörlüÄŸünden ve diÄŸer ülkelerin milli komisyonlarından uzmanların da katılacağı toplantı, sunumlar ve bu sunumlar üzerinden yapılacak tartışmaları içeren paneller ÅŸeklinde yürütülecek.

Toplantıda eÄŸitim, kültür, sosyal ve beÅŸeri bilimler, bilgi ve iletiÅŸim ile doÄŸa bilimleri baÅŸlıklarında çeÅŸitli konular ele alınacak.


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.