Sosyal Medya

Bilim Teknoloji

Facebook ve Twitter'da bunu yapanlar yandı!

Yargıtay kararı ile Facebook ve Twitter basın olarak kabul edildi. Artık sosyal medyada "sporda şiddeti" teşvik edenler para cezası alacak.



EskiÅŸehir BaÅŸsavcı Vekili Celalettin Karanfil,"Facebook ve Twitter 'basın' gibi kabul edilmiyordu. Yargıtay ÅŸimdi bunu kabul etti. Burada normal vatandaÅŸ da sporda ÅŸiddeti teÅŸvik ediyorsa aynı suç, aynı ceza onlar için de geçerli. Bununla ilgili 5 binden 50 bin liraya kadar para cezası var" dedi.

Seyirci için en büyük cezanın ''seyirden men'' cezası olduÄŸunu belirten Karanfil ÅŸöyle devam etti:

"Seyirden men cezası alan kiÅŸi, karakola gidip imza atmak zorunda. Atmadığı her maç için 500 lira ceza kesiliyor. 20 bin lirayı bulan cezalar var. Onun için seyirden men cezasının aslında yaptırımının da olduÄŸunun bilinmesi gerekiyor. Bu yasa tüm spor branÅŸlarında geçerli, sadece futbolda deÄŸil hatta buna amatör ligler de dahil."

5 BÄ°NDEN 50 BÄ°N LÄ°RAYA KADAR PARA CEZASI!

Karanfil, 6222 sayılı Sporda Åžiddet ve DüzensizliÄŸin Önlenmesine Dair Kanun'un 22. maddesinin basın ve basın yayın yoluyla yapılan ÅŸiddete yönelik olduÄŸunu dile getiren Karanfil, ÅŸunları kaydetti:

"Yargıtay'ın son uygulamaları kapsamında Facebook ve Twitter üzerinde yapılan yayınlar da bu kapsamda görülüyor. Facebook ve Twitter'de yazılanlara da dikkat etmesi gerekiyor. Gazete sahibine 100 bin liradan 500 bin liraya kadar para cezası kesilebiliyor. Bugüne kadar Trabzon'da bir gazeteye bu ceza kesildi. Facebook ve Twitter 'basın' gibi kabul edilmiyordu. Yargıtay ÅŸimdi bunu kabul etti. Burada normal vatandaÅŸ da sporda ÅŸiddeti teÅŸvik ediyorsa aynı suç, aynı ceza onlar için de geçerli. Bununla ilgili 5 binden 50 bin liraya kadar para cezası var. Ayrıca 3 ay seyirden men cezası veriliyor."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.