Sosyal Medya

Güncel

Muhalif komutandan Kobani açıklaması

Suriyeli muhalif gruplardan Fecru'l Hurriyye Tugayları Komutanı Nizar Hatib, 400'den fazla askerlerinin Kobani'de IŞİD'e karşı savaştığını söyledi.



Hatib, Ä°stanbul'da düzenlediÄŸi basın toplantısında, Suriye'nin diÄŸer kentlerinde savaÅŸtıkları gibi Kobani'de de (Aynul Arab) IŞİD'e karşı mücadele verdiklerini söyledi. Hatib, "Esed rejimi, dışarıdan gelen militanlardan destek aldı. Bu nedenle PeÅŸmerge'nin savaÅŸmak için gelmesi doÄŸal. Ayrım yapmadan ülkenin her kentini savunuyoruz" dedi.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarından Abdulcebbar Akidi'nin, Kobani'ye asker gönderme kararına tepki gösteren Hatib, "Esed rejimi, Halep'i kuÅŸatmak için muhalif gruplara baskı yapıyor. Bu nedenle kentin, muhalif askerlerin güçlü sayısına raÄŸmen daha çok savaÅŸçıya ihtiyacı var" diye konuÅŸtu.

Fecru'l Hurriyye Tugayları askerlerinin, IŞİD'in saldırılarından önce de Kobani'de bulunduÄŸunu dile getiren Hatib, IŞİD saldırılarından sonra bölgedeki asker sayısını 200'den 400'e çıkardıklarını aktardı.

IŞİD'e karşı savaÅŸan ÖSO ile Halk Savunma Birlikleri'nin (YPG), kentin üçte ikisinin kontrolünü elinde tuttuÄŸunu anlatan Hatib, "Hafif silahlara sahip olmalarına raÄŸmen komÅŸu ülkelerden destek gelinceye kadar direndiler. IŞİD, Irak'tan gelen çok sayıda militanına raÄŸmen baÅŸarısız oldu" ifadesini kullandı.

Suriye devriminin, Esed rejimiyle savaÅŸmak için silaha baÅŸvurduÄŸunu ancak ortaya çıkan terör örgütlerine karşı da cephe aldığını vurgulayan Hatib, ÅŸunları kaydetti:

"Dost ülkelerin, hava saldırılarıyla terörün bitirilemeyeceÄŸini bilmesi gerekir. Bu nedenle ÖSO'nun karadan saldırılarına destek saÄŸlanmalı ve baÅŸarılı olabilmesi için ağır silahlar kazandırılmalı. ÖSO'ya silah yardımı gecikirse savaÅŸ devam eder."

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.