Sosyal Medya

Dünya

Rus milliyetçilerinden İslam karşıtı eylem

Rus milliyetçileri, Stavropol bölgesinni zorla İslamlaştırıldığı iddiasıyla gösteri yaptı



Rusya’da “Kazah” ismi verilen özel milliyetçi gruplar Stavropol’ün zorla Ä°slamlaÅŸtığını iddia ederek gösteri yaptı.

Rusya tarihinde Kazahlar Rus ordularında özellikle sınır bölgelerin korunması gibi görevlerde kullanılan askerlere verilen isim. Rusların Orta Asya ve Sibirya'yı ele geçirmelerinde bu savaÅŸçı topluluÄŸun payı çok büyük.

Sovyetler zamanında arka plana atılan bu Rus savaÅŸçı grupları 2000’li yıllardan baÅŸlayarak yeniden ortaya çıkmaya ve gruplaÅŸmaya baÅŸladı.

Sengileevskaya Yeni Rusya'nın Stavropol bölgesinde yaÅŸayan ve diÄŸer cumhuriyetlerden gelen yaklaşık 200 Rus Kazahları bir araya geldi. Toplantıda Stavropol bölgesini 23 ÅŸehir ve ilçe temsil etti.

Toplantı sonunda Rus Kazahları Vladimir Putin’in Federal Bölge temsilcisi Sergei Melikov’a bir mektup yazarak bölgenin zorla Ä°slamlaÅŸtığını iddia ettiler.

Mektupta Rus etnik grupların Müslümanlar tarafından Kafkasya’dan zorla göç ettirildiÄŸi, ancak Müslümanlar bununla yetinmeyip, Stavrapol bölgesini Ä°slamlaÅŸtırmaya çalıştıkları belirtildi.

Rus Kazahları "Müslümanların Ruslara ait toprakları, büyük ekonomik tesisleri, mal ve gıda pazarlarını ele geçirdiklerini ve istedikleri yerde camiler inÅŸaat ettiklerin” savundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.