Sosyal Medya

Güncel

HDP ateÅŸle oynuyor

7 Ekim’de yaptığı sokak çağrısı ile Türkiye’yi savaş alanına çevirip 40’tan fazla kişinin ölümüne yol açan HDP, yeni bir sokak çağrısı yaparak, asıl meselenin ‘Kobani’ olmadığını gözler önüne serdi.



IŞİD’in Kobani saldırılarını bahane ederek 7 Ekim’de vatandaÅŸlara “SokaÄŸa çıkın” çaÄŸrısı yapan ve 40’dan fazla kiÅŸinin ölümüne neden olan HDP, kana doymadı. Terör örgütü PKK’nın siyasi organı HDP, 1 Kasım’da halkı yeniden sokaÄŸa çıkmaya ve “Demokratik eylemliliÄŸi yükseltmeye” çağırdı. Bölgedeki kanaat önderlerinden ise bu çaÄŸrıya sert tepkiler geldi. 



HDP’DEN BÄ°R KANLI ÇAÄžRI DAHA 

Dış güçlerin maÅŸası olan ve Türkiye’nin geliÅŸmesini istemeyen terör örgütü ve siyasi uzantısı partiler, halkı tahrik etmeye devam ediyorlar. 7 Ekim’de Halkların Demokratik Partisi (HDP) EÅŸ BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ’ın provokasyon çaÄŸrısıyla ülkeyi ateÅŸ yerine çeviren terör örgütü militanları 40’dan fazla kiÅŸinin ölümüne neden olmuÅŸlardı. Aradan yaklaşık 20 gün geçmesine raÄŸmen HDP’nin kana ve savaÅŸa doymadığı görülüyor. HDP, 1 Kasım’da yapılacak Irak-Åžam Ä°slam Devleti (IŞİD) karşıtı küresel eylem için sokaÄŸa çıkma çaÄŸrısında bulundu. Partiden yapılan yazılı açıklamada, “Halklarımızı 1 Kasım’da bir kez daha sokaÄŸa çıkarak küresel eyleme güç vermeye çalışıyoruz” ifadesi kullanıldı. “IŞİD çetelerinin saldırılarına karşı Kobanê halkının direniÅŸi bu eylemle bütün dünya tarafından selamlanarak desteklenecek. Yüz binlerce sivil, modern tarihin en vahÅŸi soykırımıyla tehdit edildi. Kobanê halkı ve YPG/YPJ güçleri, IŞİD teröristlerinin vahÅŸi saldırılarına karşı basit silahlarla direniyor” denildi. Uluslararası güçlerin ve isimlerinde kendilerine destek vereceÄŸinin belirtildiÄŸi açıklamada halk serhildana (ayaklanmaya) davet edildi. Açıklamada hükümetin IŞİD’e destek verdiÄŸi iftirası da atıldı. 
HDP’nin bu kanlı çaÄŸrısına tepkiler gecikmedi. Bölgenin önde gelen kanaat önderleri, HDP’yi sert bir dille eleÅŸtirerek ölen 40 kiÅŸiyi hatırlattılar. Son günlerde yaÅŸanan olaylar nedeniyle ismini vermek istemeyen bir kanaat önderi, “HDP, halkı sürekli galeyana getirmek istiyor ve bu durum örgütün iÅŸine yarıyor. HDP, 1 Kasım tarihini ‘Kobani günü’ ilan etti ve Kobani üzerinden halka PKK propagandası yapıyorlar” dedi. PKK’nın bölgede etkinliÄŸinin çok arttığını belirten kanaat önderi, halkın baskılara dayanamadığını kaydetti. Kanaat önderi ÅŸöyle konuÅŸtu: “IŞİD’e karşı bölgeden büyük bir tepki var ve bu durumu PKK ve HDP çok iyi kullanıyor. Ancak örgüt IŞİD’e karşı bir araya gelmiÅŸ toplulukları birkaç provokatör ile devlete yönlendirmeye çalışıyor ve zaman zaman da baÅŸarılı oluyor. Böyle ortamlarda PKK kendi propagandasını yapıyor ve halkı yanına çekmeye çalışıyor.”

VATANDAÅžLAR Ä°SYAN EDÄ°YOR 

HDP’nin 1 Kasım çaÄŸrısına duyarlı vatandaÅŸlardan da tepkiler geldi. VatandaÅŸların büyük bir çoÄŸunluÄŸunun bu eylemlere katılmak istemediÄŸi, ancak PKK’nın baskılarına boyun eÄŸmek zorunda kaldıkları belirtildi. Gazetemize bilgi veren esnaflar, PKK’nın baskıları yüzünden iÅŸ yapamadıklarını dile getirirlerken, bölge ekonomisinin her geçen gün biraz daha kötüye gittiÄŸini aktardılar. 1 Kasım’da HDP’nin çaÄŸrısına uymak istemediklerini ve iÅŸyerlerini açarak ailelerine ekmek götürmek istediklerini vurgulayan esnaflar, iÅŸyerlerinin açılması halinde örgüt mensupları tarafından yaÄŸmalanmasından korktuklarını söylediler. GeçmiÅŸ yıllara göre PKK’nın bölgede daha etkin olduÄŸunu belirten vatandaÅŸlar, bölgenin artık çekilmez bir hal aldığını ifade ettiler.

Yeni Akit

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.