Sosyal Medya

Dünya

Azeri öğrencilerden cami protestosu

Azeri öğrenciler Gürcistan'da cami kapatılmasına karşı bir eylem düzenledi



Gürcistan’da eÄŸitim gören Azeri öÄŸrenciler derneÄŸi temsilcileri Gürcistan'ın Adigen ilçesi Mohe köyündeki caminin kapatılmasını protesto etmek için Gürcistan BaÅŸbakanlık binası önünde cemaatle namaz kıldılar. 

Cami yıkılıp yerine kültür merkezi yapılacak. Köyde yaÅŸayan Hıristiyanlar yıkılacak binada daha önce bir kilise yer aldığını ve Müslümanların bu kiliseyi camiye çevirdiklerini iddia ediyorlar. Gürcistan BaÅŸbakanı Irakli GaribaÅŸvili Müslümanlar ve Hıristiyanlar arasında gerginliÄŸi önlemek için tartışmalı binanın yerinde kültür merkezi inÅŸa etmeye karar verdiklerini bildirmiÅŸti.

Binanın yeniden yapılandırılmasına karşı çıkan Müslüman öÄŸrenciler dün bir gösteri düzenledi.

Azeri öÄŸrenciler derneÄŸi baÅŸkanı Samira Ä°smaillova eylemleriyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bizim bu eylemimiz Gürcistan Müslümanları, özellikle Mohe köyünde yaÅŸayan din kardeÅŸlerimizle dayanışma içinde olduÄŸumuzun bir göstergesidir. Gürcistan'da Müslümanlara karşı sistematik ayrımcılık politikası benimseniyor. Bizim talebimiz din konusunda toplumun kışkırtılmamasıdır. Müslüman Gürcüler ve Gürcü-Hıristiyanlar bu zamana kadar hiçbir sorun yaÅŸamadı, huzur ve barış içinde yaÅŸadı" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.