Sosyal Medya

Coğrafyamız

BangladeÅŸ'te bir lidere daha idam!

Bangladeş'te bir mahkeme Cemaat-i İslami liderlerinden Motiur Rahman Nizami'yi 43 yıl önceki suçlamayla idam cezasına çarptırdı.



BangladeÅŸ'te bir mahkeme Cemaat-i Ä°slamil iderlerinden Motiur Rahman Nizami'yi 43 yıl önceki iç savaÅŸta savaÅŸ suçu iÅŸlediÄŸi gerekçesiyle idam cezasına çarptırdı.

BangladeÅŸ Uluslararası SavaÅŸ Suçları Mahkemesi, Nizami hakkında 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasında Pakistan ordusuyla iÅŸbirliÄŸi yapmak, cinayet, tecavüz ve yaÄŸma suçlamalarıyla ölüm cezası verdi.

Nizami'nin avukatı Tajul karara itiraz etmek için temyize gideceklerini kaydetti. Cemaat-i Ä°slam Partisi, daha önce liderlerine mahkemeler tarafından verilen idam cezaları için grev çaÄŸrısında bulunmuÅŸtu. Åžu ana kadar Nizami hakkında benzer bir çaÄŸrı yapılmadı.

Cemaat-i Ä°slami liderlerinden Abdülkadir Molla, geçen yıl insanlığa karşı suç iÅŸlediÄŸi gerekçesiyle idam edilmiÅŸti. Bir baÅŸka lider Äžulam Azzam da solunum yetersizliÄŸinden tedavi gördüÄŸü Bangabanhu Sheihk Mujib Rahman Tıp Üniversitesi Hastanesi'nde geçen hafta hayatını kaybetmiÅŸti. Azzam, 1971'deki bağımsızlık savaşında Pakistan ile iÅŸbirliÄŸi yaparak katliama karışmak iddiasıyla yargılanmış, geçen sene BangladeÅŸ Uluslararası SavaÅŸ Suçları Mahkemesi tarafından 90 yıl hapse mahkum edilmiÅŸti.

Kaynak : AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.