Sosyal Medya

Güncel

Herkes merakla bekliyordu! İşte Köşk'ün yeni adı

Beştepe'deki yeni Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi, ilk kez 29 Ekim programı için kullanılacak.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın baÅŸbakanlığı döneminde Atatürk Orman ÇiftliÄŸi arazisi içinde yeni BaÅŸbakanlık binası olarak inÅŸa edilen ancak daha sonraCumhurbaÅŸkanlığı’na devredilen BeÅŸtepe YerleÅŸkesi’nin resmi adı bu gece yarısı resmiyet kazandı.

ErdoÄŸan’ın geceyarısı açıklanan 29 Ekim programı ile yeni yerleÅŸkenin adının CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı olduÄŸu dolaylı olarak ilan edildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramıresepsiyonu; cumhuriyet tarihinde ilk kez bugün Çankaya KöÅŸkü'nün dışındaki bir mekanda verilecek. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunu eÅŸi Emine ErdoÄŸan ile birlikte Çankaya KöÅŸkü yerine CumhurbaÅŸkanlığı'nın yeni inÅŸa edilen BeÅŸtepe YerleÅŸkesi'nde verecek.

AK SARAY ADI KONMADI
 
Yeni yerleÅŸkenin adı, daha önce gayri resmi olarak Ak Saray olarak isimlendiriliyordu. ErdoÄŸan’ın programı gece yarısı KöÅŸk’ün internet sitesine kondu. Buna göre ErdoÄŸan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı  çerçevesinde bugün saat 08.45’de Anıtkabir’deki törene katılacak. ErdoÄŸan, saat 10.00’da tebrikleri kabul edecek.

AKM alanındaki törenin saati 11.15. Resepsiyon ise akÅŸam saat 19.00’da verilecek. Tebrikat ile resepsiyonun adresi, kurumsal duyuruda CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı olarak gösterildi. Böylece yeni inÅŸa edilen ve yarınki tebrikat töreni ile resmen faaliyete girecek yeni yerleÅŸkenin resmi adı da CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı olarak konmuÅŸ oldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.