Sosyal Medya

YaÅŸam

Yıldız'dan yeni açıklama: Sevindirici bir haber!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''Özellikle dalgıç pompaları ve yeni kurduğumuz pompadan da şu anda verim aldık'' dedi.



Bakan Yıldız, ''Su seviyesi düÅŸmeye baÅŸladı. Ä°stediÄŸimiz seviyede olmasa da düÅŸmeye baÅŸlamış olması suyun yükselme eÄŸiliminden düÅŸme eÄŸilimine dönmüÅŸ olması sevindirici bir haber"dedi.

Bakan Yıldız, Ermenek ilçesindeki özel ÅŸirkete ait maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan iÅŸçilerin kurtarılması için yürütülen çalışmalara iliÅŸkin açıklamalarda bulundu.

''SEVÄ°NDÄ°RÄ°CÄ° BÄ°R HABER''

Dalgıçların çalışmalarının devam ettiÄŸini belirten Yıldız, "Bir artı geliÅŸme özellikle dalgıç pompaları ve yeni kurduÄŸumuz pompadan da ÅŸu anda verim aldık. Su seviyesi düÅŸmeye baÅŸladı. Ä°stediÄŸimiz seviyede olmasa da düÅŸmeye baÅŸlamış olması suyun yükselme eÄŸiliminden düÅŸme eÄŸilimine dönmüÅŸ olması sevindirici bir haber" diye konuÅŸtu.

Yeni jeneratörlerle bölgenin 250 kW'lık mevcut kurulu gücünün 6 katıyla çalışmalarını yürüttüklerini ifade eden Yıldız, çok daha seri ÅŸekilde su seviyesini düÅŸürmeye gayret edeceklerini vurguladı.

''SUYU DAHA HIZLI ERÄ°TEBÄ°LÄ°YOR OLMAMIZ LAZIM''

Ä°ki saat içinde bir derin kuyu pompası daha baÄŸlayacaklarını dile getiren Yıldız, "10-12 bin tonluk suyu daha hızlı eritebiliyor olmamız lazım. Saatlik performansları anlık olarak takip ediyoruz. Gün aydınlandığında bir merhale kat etmemiz, bir seviyeye gelmemiz lazım" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

HABER7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.