Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mısır Rejimi Türkiye İle Tüm Anlaşmaları Feshetti

Mısır hükümeti, Muhammed Mursi döneminde Türkiye ile imzalanan ticaret anlaşmasını feshettiğini duyurdu...



Mısır hükümeti, Muhammed Mursi döneminde Türkiye ile imzalanan ticaret anlaÅŸmasını feshettiÄŸini duyurdu.

Mısır Haber Ajansı MENA’nın haberine göre, UlaÅŸtırma Bakanı MüsteÅŸarı Ahmet Emin, Müslüman KardeÅŸler hükümeti döneminde Türkiye ile imzalanan ve Türk tırları ve gemilerinin Mısır toprakları ve deniz sularını kullanmasına izin veren anlaÅŸmanın Mısır’ın ulusal ekonomisine büyük zararlar verdiÄŸini savundu.

Emin, bu nedenle Mısır UlaÅŸtırma Bakanlığı’nın DışiÅŸleri Bakanlığı ve diÄŸer otoriteler ile koordinasyon içinde anlaÅŸmaya son verme ve önümüzdeki Mart ayında süresi sona erecek anlaÅŸmanın süresini uzatmama kararı aldıklarını bildirdi.

Türkiye'nin Mısır'a olan ihracatı bu yılın ocak-aÄŸustos döneminde 2 milyar dolar oldu. Aynı dönemde Mısır'dan yapılan ithalat ise 988 milyon dolar olarak gerçekleÅŸti.

Mısır'da Mursi hükümetinin askeri müdahaleyle devrilmesinden sonra Ankara-Kahire iliÅŸkilerinde ipler gerilmiÅŸti. Türkiye'nin sert tepki gösterdiÄŸi askeri müdahale ile iktidara gelen General Abdelfettah Sisi, Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı'yı istenmeyen adam ilan etmiÅŸti. Ankara'nın aynı yanıtı verdiÄŸi karar sonrasında da iki ülke liderleri karşılıklı sert açıklamalarda bulunmuÅŸtu.

TEVHÄ°D HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.