Sosyal Medya

Dünya

Peçe düşmanlarına geçit yok

Avustralya’da peçeli kadınların meclisteki oturumlara katılma izni çıkmasından rahatsız olan üç protestocudan biri ABD’li ırkçı hareket Ku Klux Klan kıyafeti, diğer iki protestocudan biri çarşaf giyip ve peçe takarken, diğeri ise motosiklet kaskı takarak parlamento binasına girmek istedi. Parlamento güvenlik güçleri ise küstah 3 protestocuyu, Parlamentoya sokmadı.



Avustralya’da Müslüman kadınların taktığı peçeyi protesto eden üç adamdan biri ABD’li ırkçı hareket Ku Klux Klan kıyafeti giyerek parlamento binasına girmek istedi.

DiÄŸer iki protestocudan biri çarÅŸaf giyip ve peçe takarken, diÄŸeri ise motosiklet kaskı taktı.

Meclis binasına girmek isteyen küstah göstericiler parlamentonun güvenlik görevlileri tarafından durduruldu ve içeriye o kıyafetlerle giremeyecekleri söylendi. Yerel medyada yer alan haberlere göre adamların isimleri Sergio Redegalli, Nick Folkes ve Victor Waterson.

Yerel medyaya konuÅŸan Redegalli “Görünen o ki eÄŸer Müslüman bir kadınsanız yüzünüzü örterek meclise girebiliyorsunuz ancak baÅŸka bir grup aynı ayrıcalığa sahip deÄŸil” dedi. Redegalli “Biz erkekler olarak meclis binasında yüzümüzü örtemiyoruz” diye konuÅŸtu. Üç adamın ülkede peçenin yasaklanması çaÄŸrısı yaptığı belirtiliyor. Protesto gösterilerini “Yüzü olmayan” olarak isimlendiren göstericiler kamusal alanda yüzü örten tesettüre karşı çıkıyor ve Ä°slamiyet’in “siyasi ideolojisinin” Avustralya inançlarına ters düÅŸtüÄŸünü savunuyor.
Avustralya’da meclis kıyafet kurallarına göre peçe takan bir kadın güvenlik noktasında bir kez yüzünü göstererek içeri tesettürlü olarak girebiliyor.

Ayın başında yüzü örtülü olarak meclise gelen kadınların ayrı bir bölümde oturması önerisi yapılan mecliste, bu öneri reddedilmiÅŸti. 

19. yüzyılın sonlarında ve 20. yüzyılın baÅŸlarında ABD’de ortaya çıkan Ku Klux Klan isimli ırkçı hareket, siyahlara karşı ÅŸiddet dolu eylemlerde bulunmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.