Sosyal Medya

Dünya

Almanya'da 'Ä°slam Cemaati-NRW' kuruldu

Almanya'da en çok sayıda Türk asıllı göçmenlerin yaşadığı Kuzey Ren Westfalya NRW Eyaletinde, Müslümanları temsil eden 'Islamische Religionsgemeinschaft NRW' (IRG-NRW) kuruldu.



Almanya'nın NRW Eyaletinde toplam 110 cami derneÄŸini temsil eden 'Ä°slam Cemaati' temsilci çatı kuruluÅŸ için Pazar günü Duisburg ÅŸehrinde cami dernek temsilcileri biraraya geldiler. IRG-NRW'nin ilk genel baÅŸkanlığına Duisburg'ta avukat olarak çalışan Muhammed Işık seçildi. Islamiq.de internet sitesinde yeralan habere göre, Işık IRG-NRW'nin kuruluÅŸunun tüm Almanya'da Müslümanların temsil edilmesi için atılan önemli bir adım olduÄŸunu söyledi. IRG-NRW'nin yönetim kurulu üyeliÄŸine de Funda Yol Gedikli, Levent Altan, Ebubekir Gürbüz ve Dr. Fatih Koyuncu seçildiler.

IRG-NRW, cami derneklerini temsil eden bir birlik niteliÄŸinde ve tüzüÄŸündeki kritirlere uyan tüm cami dernekleri bu birliÄŸe katılabiliyor. IRG-NRW'nin hedefleri Ä°slam dininin korunması, aracılık görevi ve dinin yaÅŸanması. Ayrıca çatı kuruluÅŸ üyelerine Ä°slam'ın öngördüÄŸü görevlerini yerine getirmekte geniÅŸ bir destek sunuyor. Üyelerinin problemleriyle ilgilenerek, dışarıya karşı temsili görevini de üstleniyor.

IRG-NRW'nin kuruluÅŸ toplantısında Milli GörüÅŸe baÄŸlı Ä°slam Åžurası BaÅŸkanı Ali Kızılkaya ve Almanya Milli GörüÅŸ IGMG Genel Sekreteri Mustafa YeneroÄŸlu da katıldı. Yeni seçilen baÅŸkan ve yönetim kurulunu tebrik eden Kızılkaya, Müslümanların güçlü temsilciliklere ihtiyacı olduÄŸunu söyledi ve NRW'deki kardeÅŸlerine baÅŸarılar diledi.

Yönetim Kurulu üyesi Funda Yol Gedikli, IRG-NRW'nin kuruluÅŸ döneminde 8 ay gibi uzun bir çalışma yaptıklarını ve camilerde aranan ÅŸartlar konusunda geniÅŸ çaplı bir inceleme gerçekleÅŸtirildiÄŸini söyledi.

Ebubekir Gürbüz de birliÄŸe üye olmak için kendilerine baÅŸvuran çok sayıda cami bulunduÄŸunu, önümüzdeki aylarda bu baÅŸvuruların deÄŸerlendirileceÄŸini belirtti. Ayrıca NRW'deki tüm Ä°slami cemaatlerle birlikte çalışarak geniÅŸ çaplı bir temsilcilik yapısı oluÅŸturacaklarını kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.