Sosyal Medya

Sağlık

ValidebaÄŸ Korusu'nda flaÅŸ geliÅŸme

Validebağ Korusu'nun yanında yapılması planlanan caminin şantiyesi önünde eylemcilere polis müdahale etti.



eneratör taşıyan bir kamyonun geçiÅŸine izin vermeyen eylemcilerle polis arasında arbede çıktı. Polis eylemcileri gaz kullanarak uzaklaÅŸtırdı.

VALÄ°DEBAÄž'DA NELER OLUYOR?

ValidebaÄŸ'da günlerdir devam eden eylem, koruya cami yapılacağı iddiası üzerine baÅŸladı. AÄŸaçların kesileceÄŸini ileri süren mahalleli, çalışmaların önüne geçmek için koruda nöbet tutmaya baÅŸladı. Ancak koruya cami yapılacağı yönündeki iddiaların, adı finansör olarak geçen Ä°stanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ä°brahim ÇaÄŸlar'ın Radikal'e yaptığı açıklama ile de gerçeÄŸi yansıtmadığı ortaya çıktı.

CAMİ DEĞİL MESCİT, KORUYA DEĞİL OTOPARKA

ÇaÄŸlar, finansör olmadığını söylerken, koruya cami deÄŸil, Çamlıca konaklarının otoparkına mescit yapılmak istendiÄŸini söyledi. Radikal'dan Ä°dris Emen'e konuÅŸan ÇaÄŸlar, caminin finansmanı ile ilgili kendisi hakkındaki iddialardan haberdar olmadığını belirtti ve ekledi;

"MESCÄ°T Ä°ÇÄ°N KURULAN DERNEĞİN ÜYESÄ°YÄ°M'

"ValidebaÄŸ Korusu’nun yakınında bulunan Çamlıca Konakları sitesinde oturuyorum. Çamlıca Konakları'nda 280 hane var. Bir mescit ihtiyacı olduÄŸu için site yönetimi bir mescit yapma kararı aldı. Mescidin yapılması için bir dernek kurulması lazımdı. Bana ‘sen de üye olur musun?’ dediler ben de kurulan derneÄŸe üye oldum. Zaten bu karar bütün sitenin ortak aldığı bir karar. Åžu anda ValidebaÄŸ’da yapılmak istenen cami için herhangi bir bağış yapmadım. Kurulan derneÄŸin bir üyesi olduÄŸum için ileride dernek yönetimi cami için bir bağış yapma kararı alırsa ben de imkanlarım çerçevesinde herkes gibi bağış yaparım. Ancak oraya cami yaptıracak kiÅŸi ben deÄŸilim."

"VALÄ°DEBAÄž'A ÇÄ°VÄ° ÇAKILSA AYAÄžA KALKARIZ"

Cami yapılmak istenilen alanın ValidebaÄŸ Korusu olmadığını belirten ÇaÄŸlar, "Cami yapılmak istenilen alan ValidebaÄŸ Korusu deÄŸil, Çamlıca Konakları’nın sosyal tesis otoparkıdır. ValidebaÄŸ bizim çok kıymet verdiÄŸimiz bir alan. Oraya bir çivi bile çakılacak olsa biz ayaÄŸa kalkarız. ValidebaÄŸ’a hiçbir ÅŸey yaptırmayız. Ä°stanbul’un nefes aldığı bir yer orası" dedi.

"KULAÄžIMIN DÄ°BÄ°NDE EZAN SESÄ° Ä°STEMÄ°YORUM"

Koru önünde bekleyen kalabalık gruptan bir kadın ise, ilaçlarla uyuduÄŸunu ve ezan sesi duymak istemediÄŸini söyleyerek, "Ben belki sabaha karşı uyuycam niye ezan sesiyle uyanayım, çirkin ÅŸeyler bunlar. Bıraksınlar son zamanlarımızı rahat yaÅŸayalım." dedi.

Kaynak : DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.