Sosyal Medya

Coğrafyamız

Gazzeliler, şehrin imarı için gösteri yaptı

Gazze'de BM binası önünde toplanan halk, bölgenin imarı konusunda verilen sözlerin tutulması için gösteri yaptı



Ä°srail'in son saldırılarında çok sayıda evin yıkıldığı Gazze'de, bölgenin yeniden imar edilmesi talebiyle gösteri düzenlendi.

Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya beldesinde bulunan BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım KuruluÅŸu'na (UNRWA) baÄŸlı Temvin Merkezi önünde toplanan göstericiler, "Gazze ne zamana kadar acı çekecek?", "Uluslararası toplumdan Gazze ablukasını kaldırmasını istiyoruz" yazılı dövizler taşıdı.

Saldırılarda evleri yıkılanlar adına konuÅŸan Beha el-Kehlut, Gazze'nin imarı için bağışta bulunan ülkeler, Arap BirliÄŸi ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'dan yıkılan evlerin inÅŸası için en kısa zamanda harekete geçilmesi için baskı yapmalarını istedi.

"Saldırıların ardından üçüncü aya giriyoruz ancak hala bir umut ışığı göremedik" diyen Kehlut, "Abluka devam ediyor, elektrikler kesik, evlerimiz yıkık dökük" diye konuÅŸtu.

Ä°srail'in 51 gün süren saldırılarında 2 bin 158 kiÅŸi hayatını kaybetti, 11 binden fazla kiÅŸi yaralanmıştı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okulun tamamen yıkıldığı, binlerce binanın hasar gördüÄŸü açıklanmıştı.

Mısır'ın baÅŸkenti Kahire'de 12 Ekim Pazar günü gerçekleÅŸtirilen "Gazze'nin Yeniden Ä°marı" konulu uluslararası konferansta katılımcı ülkeler tarafından, yarısı imarda kullanılmak üzere 5,4 milyar dolarlık yardım taahhüdünde bulunulmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.